Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
rjavina od armature na stropu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rjavina od armature na stropu
#1
Naletel sem na velik problem. še en velik kiks zidarskih mojstrov. armatura je prešla, pri vlivanju plošče, dobesedno na opažne elemente. strop je že prekitan in prebeljen. pred mesecem dni sem začel uporabljati talo gretje in s tem sušenje svežih estrihov ter zidov. stropi so se toliko navlažili da je udarila ven rjavina in to na večih koncih. nekaj sem že železo brusil in barval vendar je ponovno rjavina prebila. kaj sedaj tukaj narediti? naj poskusim z hidrostopom?
 hvala za nasvete.
#2
Antinikotinska barva ala Jupol Block kakšna zadeva od Heliosa itd...
Po madežih pobarvaš pustiš da se dobro posuši nato 2x beljenje navadni jupol ali pa gold....
#3
Akrilna emulzija
#4
Upam, da se javi kdo ki je malar. Nam so neki madeži ven udarjali kljub večkratnim premazom z emulzijo. Pa nam je prišlo na uho, da malarji uporabljajo nek sprej, ki smo ga kupili in uporabili in je trajalo vec let, da je madež spet čez prišel. Žal se ne spomnim izdelka, samo da je v spreju - če vprašate v trgovini bodo morda vedeli kaj bi to lahko bilo.
#5
Dave je dal tocen nasvet. Emulzija ne bo pomagala!
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#6
Imel isti problem in to ravno v kopalnici ki je najvec vlage. Ni pomagali nic. Potem pa stemanje okrog rjavine. Ene 3 cm globoko. Feleksarca in sem odrezal armaturo. Potem pa cez zmesal malo peska in cementa na gosto in obdelal. In seveda potem se ma fino z kemagletom. Po 10 letih brez problema.
#7
Res se lahko uporabi Izolacijski spray(npr.v trgovinah Mavrice cca.8 eur),
posprayaš in čez 5 min prebarvaš z navadno barvo.Če pa barvaš z antinikotinsko barvo,je treba prebarvat celotno površino(cel strop),ker če z antinikotinsko prekriješ samo fleke in takoj nato barvaš z navadno barvo,se bodo fleki takoj spet pojavili...antinikotinska rabi vsaj 1 mesec,da se globinsko posuši.
#8
Se poskusil z nekim hidrostopom, vendar je tudi čez prišlo. Mi je pa malo čudno zakaj. saj bi moral držat vodo ne pa samo rjavino... edino, če sem prekmalu čez kital in ni bilo še popolnoma suho.
jutri kupim jupol block pa da vidim. žaganje nebo prišlo v poštev. bi moral nekje odžagat celih 50cm stropa.

s čim pa premazati strop nad tušem? drugače belim z goldom....
#9
pa da ne boš z Blockom barval samo fleke in nato čez šel z Goldom...ti bo takoj spet vse ven potegnilo-obvezno z Blockom cel strop in potem nič čez.
Za strop kopalnice kamot uporabiš Gold,sicer pa obstajajo tudi namenske barve:
jupol Citro,Spektra kitchen&bathroom,..
#10
Kot sem opisal v svojem prvem postu!! Lahko premažeš samo čez madeže na primer z majhnim valjčkom nato se mora barva dobro posušiti!!!! Nato pa prebarvaš čez. Seveda bo vidno mesto na katerem je bilo prebarvano z antiniktinsko barvo vendar le dokler se zadeva ne posuši.
Emulzija čez madeže .... ne ga lomit no...
#11
še 1x...antinikotinska se popolnoma presuši šele čez minimalno 1 mesec,ker ima posebno zasnovo,če greš prehitro čez z disperzijsko barvo(t.j.katerikoli navaden "jupol"),bo voda iz te barve potegnila ven madež katerega je prekril Block.
Za takojšnjo barvanje čez madež, je primeren edino spray za madeže(ali nitro barva za železo) in čez 10 minut lahko barvaš čez...verjemi
#12
@nekakbošlo ne ga lomit no. Danes antinikotinska jutri jupol čez problem rešen. Kakšna barva se suši en mesec??? Prverjeno že nemalokrat!!!
#13
Ehh...pol pa kr navali...
#14
Izolacijski sprej!!! Najlepša hvala nekakboslo.


Skok na forum:
Zadnje novice