Gradnja in obnova > Energijski viri
Klima LG ne pokaže znaka ko doseže temperaturo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klima LG ne pokaže znaka ko doseže temperaturo
#1
Klima je nova stara nekaj dni. Ko na daljincu nastavim recimo 23 stopinj in doseže to temperaturo se na notranji enoti ne pokaže znak, da je dosežena temperatura. Na daljincu je opcija, kjer pokaže temperaturo sobe, torej 23 stopinj, tako kot sem jo nastavil. 

Klima še kar dela, se ne ustavi ventilator v zunanji niti v notranji enoti, le poraba je manjša in cev ni več tako vroča. Torej ne vem kje je razlog, da se klima ne ustavi. Mogoče je razlika diference več kot eno stopinjo?

Kopmresor spusti obrate kot se za inverter spodobi in se pozna tudi pri porabi, zunanji ventilator pa dela na polno.

Klima je LG s12wq.
#2
nekje na daljincu mora biti opcija da ti prikaže oz.skrije temperaturo
#3
logično da ne ustavi, saj ni on off ampak inverter, torej se "spusti" na minimum recimo da dela nekih 10% (moja TC se lahko spusti na 16% Toshiba baje na 10) in to je to....
#4
Napisal sem, da se zniža moč kompresorja, kar se vidi tudi po porabi elektrike, pade na nekje 200-400W, tudi glasnost se zmanjša.

Moti me samo, da se ob tem ne zmanjšajo tudi obrati zunanjega ventilatorja, ki je zelo glasen ko se nabere led. Ne da bi kaj tolklo ali brnelo sliši še glasen piš vetra, kot bi nekje zrak uhajal zaradi zaledenitve.

Razmišljal sem, da je lahko ventilator na zunanji enoti le on off???
#5
Zunanji ventilator ima sigurno tudi vec stopenj delovanja. Poglej recimo poleti  ko imas za hlajenje, na razvlazevanje  ko deluje na minimumu, zunanja enota je takrat prakticno neslisna. Pozimi se slisi kompresor, poleti je tist skoraj neslisen. Ampak tudi ventilator poleti bolj "narahlo" dela. 
Normalno pa je  da ko zaledeni  da je pis zraka glasnejsi, je upor zraka vecji, ker so rebra stalno manj prepustna.
#6
Mi je čisto logično, da se glasnost poveča ko ko zaledeni zunanja enota ampak spet ne tako, takrat je res noro glasna, ne ropota, ne brni, ni tresljajev, samo šššššššššššš. po defrostu dela skoraj neslišno dokler se spet ne nabere led.

Se še kdo greje na klimo celo zimo, kako je pri vas glasnost ko se nabere konkreten led na zunanji enoti?

Ali pa sem samo klimo falil in je pač taka tovarniško dizajnirana?


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Pohištvo za popolno spalnico
22.05.2023 ob 12:09:13
Pohištvo za popolno spalnico
Spalnica je najintimnejši prostor vsakega doma. Nudi naj prijetno zatočišče pred zunanjim svetom. Zato bodite pri... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »