Gradnja in obnova > Energijski viri
puščanje plina iz toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
puščanje plina iz toplotne črpalke
#1
Pozdravljeni, pred kratkim smo ugotovili da je toplotna črpalka imela probleme zaradi pomankanja plina, očitno je da je nekje v sistemu problem in da plin počasi pušča. Zanima me kako naj bi zdaj serviser poizvedel kje je problem, ali pušča napeljava, ali pušča uparjalnik.... Zanima me še, če obstaja pretirana možnost, da bi se pokvaril kompresor, če pride do tega da bo v sistemu spet premalo plina. Serviser je omenil odklop sistema za nekaj tednov in polnenje sistema z dušikom (ne vidim kaj naj bi s tem dosegel, ker je očitno da nekaj pušča).
Že v naprej hvala za odgovore.
#2
Kakšen serviser je to, da mu moraš ti povedati, kje naj išče problem?  Dodgy

Najprej menjaj serviserja. Kakšen odklop za par tednov, ko je meni spustil plin, je prišel, nafilal z dušikom in z milnico šel iskat vzrok. Čez 2h je zadeva že laufala nazaj.
#3
2 tedna, ta je pa frajer Big Grin
nafila z dušikom in išče puščanja, največkrat je to na spojih ali tesnilih, tako da to se relativno hitro najde
#4
Ali imate kakšna priporočila za serviserje, ker sem imel že dva in ja... Niti ne vem več kje jih naj iščem... Sem pa iz Horjula tako, da okolica LJ, če ima kdorkoli kakšno priporočilo, eventuelno, če ni nobenega sposobnega iz okolice pač plačam prevoz... mam pa počasi zadosti tega nategovanja, ker zdaj mi je očitno, da majster naklada u tri dni...
#5
Ali pa tudi ne Angry ! Vsak primer je potrebno obravnavat posebej. nN pa dajat take izjave!  Vprašanje je za kakšno puščanje gre. Kako je položena instalacija .......
#6
Katera naprava, starost, dolžina, pot instalacije, čas in količina puščanja...
Čisto osnovne in nujno potrebne informacije, za kakršen koli uporaben nasvet.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si


Skok na forum:
Zadnje novice

Bivalni navdih v garsonjeri
19.04.2024 ob 11:21:48
Bivalni navdih v garsonjeri
Majhen prostor ne pomeni nujno kompromisa pri udobju in stilu. Z domiselnim pristopom in pohištvom po meri lahko tudi garsonjera... Beri dalje »
Naj bo vaš dom energetsko učinkovit
21.03.2024 ob 14:30:40
Naj bo vaš dom energetsko učinkovit
Ko gre za energijo v domu, je vsak korak k večji energetski učinkovitosti in zmanjšanju porabe energije ključnega pomena. V... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »