Objave: 5754
Teme: 1
Ocena:
32
namen zalogovnika pri ogrevaju z peleti je, da zmanjša število vžigov, posledično prihranek pri porabi elektrike in obrabi svečke. Glede na to, da je tebi v interesu, da kamin zaradi lepotnega ugodja čim več gori, zalogovnika res ne potrebuješ.
Si pa malo nejasno napisal, da iščeš sanitarno toplotno črpalko. Jaz jo vsekakor priporočam, ne glede na višjo začetno invensticijo.
Objave: 16513
Teme: 48
Ocena:
50
Toplovodni kamin na pelete je oslarija. Zakaj bi sploh to dajal?
Ali daj klasični kotel na pelete ali toplovodni kamin na drva.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 80
Teme: 24
Ocena:
0
5.1.2022 ob 14:35
(*Zadnja sprememba objave: 5.1.2022 ob 14:36 uporabnik Jaka44.)
Ja @xavi z nečim se moram tuširati poleti... ne vem še s čim, kot sem že 2x napisal, iščem opcije. Najboljša bi bila 1000 L sanitarna toplotna, hkrati torej toplotna in pa zalogovnik. Ampak mislim da take ni...
@Fery zakaj?
@Fery zakaj?
@Fery zakaj?
Objave: 16513
Teme: 48
Ocena:
50
Poslušanje tistega ropotanja v dnevni, nima nobene veze z romantiko kurjenja.
Če ga prestaviš drugam, je pa klasična peč na pelete bolj učinkovita od kamina.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 12884
Teme: 12
Ocena:
-503
Jaka44 ... Daj prosim opiši malce podrobneje, predvsem pa razumljiveje kaj sploh želiš!
1000L sanitarna toplotna črpalka se navadno uporablja v večstanovanjskih objektih, večjih gostinskih lokalih, industriji...
Objave: 7830
Teme: 17
Ocena:
-189
Možakar ni hotel razumeti, da želi nekaj neobičajnega, celo nemogočega, kar sem mu želel povedati v prispodobi. Upam, da je našel mojstra (ne kakega kunštnega soseda), da mu bo razjasnil zadeve. Odtod tudi moje vprašanje v prvem prispevku, kdo mu svetuje.
Na koncu pa prosto po Aškercu: "potem pa vse tiho je bilo"...
Objave: 80
Teme: 24
Ocena:
0
Mislim da sem našel rešitev.
Zalogovnik s potopnim bojlerjem (800 + 200 L). Kamin bo grel zalogovnik, kar bo po mojem dovolj litrov za kakšen dan avtonomije, ali pa vsaj čez noč. In pa 3-4 solarni paneli, ki bodo greli potopni bojler čez poletje.
Razmišljam prav, kakšen komentar?
Za solarne kolektorje sem se odločil ker je boljši izkoristek kot pa pri "tistih za vodo". Pa še cevi ne rabiš, antifriza itd... Samo povežeš grelec na kolektorje, torej en električni kabel.
Objave: 785
Teme: 0
Ocena:
21
Jaka44, pa vse skupaj skuriš.Nisi prvi,
drugače pa za mali oziroma isti vložek lahko še kaj drugega gor priklopiš.
Rabiš panele vsaj takšne moči kot je grelec v bojleru, recimo 2kw grelec daš 2,5 panele,3,5 hibrida pa laufa in leto in zimo samo da je kolko tolko sonca ,če pa se malo poigraš pa lahko gor vržeš še kakšen vaš mašin......
Če ti uspe pa to še nadgradit pa imaš še malo za zvečer...
Objave: 3797
Teme: 4
Ocena:
17
narobe se izražaš....ti nočeš TČ ampak STČ
Kronotem se mi zdi, da ima 400 ali celo 500 lit.