Objave: 312
Teme: 6
Ocena:
9
Če se vrnemo na začetno vprašanje Nejca, enakomerna mlačnost vseh radiatorjev pomeni enakomeren pretok skozi vsakega enako. Radiatorji, ki so blizje izvoru, bodo zaradi manjšega hidravljičnega upora preveč pretočeni, torej te radiatorje z SPODNJIM ventilom malce pripreti in najoddaljene na ful odpreti.
14 radiatorjev pomeni posla za uro ali dve, kajti po večkrat bo treba k vsakemu radiatorju.
Iz prakse - instalaterji si za tako delo, brez ornk gnjavljenja, navadno ne vzamejo časa. Najbolje, da sam vzameš ključek v roke...
Objave: 46
Teme: 8
Ocena:
0
28.12.2021 ob 17:26
(*Zadnja sprememba objave: 28.12.2021 ob 17:26 uporabnik zlatinejc.)
Hvala vsem, ampak res vsem za odgovore in nasvete. Mislim, da razumem zdaj kaksno delo me se caka…
Dreber
Hvala za plasticnost odgovora, mislim da mi je sedaj jasno.
Ssappo
Upam da bom enkrat dovolj pogumen te najeti, da mi izpopolnis cel sistem.
Ko mi uspe se poigrati z uravnavanjem, javim nazaj!
Objave: 46
Teme: 8
Ocena:
0
29.12.2021 ob 17:21
(*Zadnja sprememba objave: 29.12.2021 ob 17:43 uporabnik zlatinejc.)
Sporocam, da mi je ratalo nekako skoraj da enakomerno nastavit radiatorje. Vse spila.
Ena zadeva, ki sem jo na novo odkril je ta, da kljub ce odstranis termostatsko glavo z radiatorja, je tam se en rdec ventil oznacen od 1-7 in N oznako.
Tudi ta nastavitev je cisto zaprla radiator, ce ni bila ustrezno nastavljena.
Stanje pri talnem gretju se ni spremenilo, se zmeraj ne deluje, nobena cev v RTL uniboxu ni topla na otip... plus ne vem kdo dela te mini unibokse, dostop do njih in ventilov je katastrofalen...
Opazil le eno cudno zadevo, in sicer pri enem radiatorju je nastavitev pretoka na oznako N (ta naj bi bila max) dejansko ohladila do konca radiator.
Gre morda tu za napako, neki offset ipd ?