Gradnja in obnova > Energijski viri
toplotna črpalka - odtajevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
toplotna črpalka - odtajevanje
Temeljni jašek je za to vrsto naprav edina smiselna rešitev. Vse ostalo je zgolj improvizacija.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
V tem primeru bo treba potrpeti do konca kurilne sezone.
Ena od možnosti bi bila, v kolikor bi imel na drugi strani stene talni sifon, preboj skozi steno in napeljat kondenz v odtok, odvodno cev pa opremit z grelnim kablom.
Po drugi strani pa, če ga ne moti drsalnica, odstrani spodaj pladenj in pusti kot je.
Montaža je bila opravljena v jeseni zato nisem mogel preveriti ali funkcionira odtok. Postavljeno je na ploščicah in pričakoval sem da bo korito, ki je postavljeno pod agregat opravljalo funkcijo, nisem pa vedel kako je iztok iz mašine narejen. tehnično skico  mi je poslal uvoznik in tam sem videl, da kondenz odteka po robu ohišja kar bi verjetno monter moral vedeti. 
Potem ko eno leto z Petrolom, nisem dosegel izpolnitev pogodbe sem se obrnil na odvetnika. Ta mi je pojasnil, da po enem letu od obvestilu prodajalcu po obligacijskem zakonu, če ne izpolni obveznosti, njegova odgovornost ugasne.
Odtok kondenza sem rešil in je ok , z dodatnimi stroški, te sem namreč enkrat že plačal prodajalcu.
Hočem povedati vsem potencialnim kupcem kako si nemočen tudi vizavi velike in renomirane firme od katere pričakuješ korektno izpolnitev pogodbe. Idea
To bi lahko napisal že na začetku, da je namen objave samo "reklama" za določeno firmo in ne iskanje rešitve za odtok kondenza.

Sicer tudi tisti tvoj "odvetnik" ni ravno neki biser modrosti, ker obstaja velika verjetnost, da ti je narobe svetoval glede tvojih pravic v opisani zadevi.

L.p., Kloko
Kot sem že napisal, je edina trajna in estetska rešitev jašek, katerega "verjetno" ni noben problem naredit v obstoječem tlaku.
Citat:Jast sem jo pred 5leti tudi na Petrolu vzel. Pred vgradnjo se je inštalater oglasil svetoval mi je kako je najbolj optimalno tudi zaradi kondenza jast sem povedal svoje želje najdla kompromis
Citat:Potem ko eno leto z Petrolom, nisem dosegel izpolnitev pogodbe sem se obrnil na odvetnika. Ta mi je pojasnil, da po enem letu od obvestilu prodajalcu po obligacijskem zakonu, če ne izpolni obveznosti, njegova odgovornost ugasne.
Izkušnje so povsem različne...!?
Tudi, ko je gorivo vzrok težav (dizel) zanikajo le to..., dokazat pa sizifovo delo...napram mogočnim.
 Nepravilen odvod kondenčne vode je min. od vsega, kar gre lahko narobe. Najbolj zbodejo tiste... , ki so vložili 10+k (za micko) pa jim TČ ne ogreva objekta... ''Velika'' firma ali ''knauf'' podizvajalec pa imun na problem.... Exclamation
Citat: jašek, katerega "verjetno" ni noben problem naredit v obstoječem tlaku.
Ni.  Ali tudi je...., če so te .ategnili, da bo (plačana) zadeva narejena po PS...? Pa ni...!
Kljub temu, da je bilo očitno omenjeno s strani kupca,  ter obljubljeno s strani ponudnika..., da bo temu zadoščeno.
Zato drži...stran od prodajalca ''žvečilk'' , če ni to njegova ''osnovna'' dejavnost..., ter nima dosti referenc zanje, tudi cena običajno ni mala (četudi se tako oglašuje) :
Citat:TČ se ne jemle pri PETROLU in podobnih
Drži, kdor vzame na kredit je npr. eko sklad ugodnejši od Petrola, kdor plača takoj pa tako nima razloga, da bi na Petrolu kupoval kaj druga kot gorivo.
Marketing dela čuda, zato je temu tako.
Marketing na eni, pohlep na drugi strani.
A če si toliko len preverit kaj je v resnici (naj)ugodnejše, pač plačaš davek...
Ni nujno len.
Mogoče je celo več primerov (pre)pošteno naiven...
Ni problem, da bi bil len, pridobil sem več ponudb in opravil razgovore, na koncu pa sem se narobe odločil. Moral pa sem se izjadati ker je to še edini obliž na poden odnos do kupca in bodo drugi bolj previdni pri odločanju kje kupiti. Itak bodo pa spet nove možnosti, da se na------ gneš
lp
Ma saj vsaka zgodba je unikatna, na koncu smo pa itak vsi generali po bitki.
Brez zamere... Upam da nekak rešiš, drsalnica ni rešitev... Nekdo se lahko polomi, četudi sosedov froc...

Skok na forum:

Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »