Gradnja in obnova > Energijski viri
Nastavitev tlaka plinske peči vaiilant

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nastavitev tlaka plinske peči vaiilant
Pozdravljeni,
Pred dnevi sem kupil stanovanje v katerem je zmontirana plinska peč vaiilant...

Danes sem odpru pokrov peci in pogledal kako je nastavljena. Takoj mi je v oči padel tlak. Namreč na zaslonu peci je utripal tlak 0,6bar. Kakor je meni logicno naj bi bil ta tlak okoli 2bar. Popravite me če se motim.

Ker so ravno prazniki bi to težavo rad rešil sam. Mislim da nebi smelo biti težko. Nebi pa rad naredil kakega sranja.

Če bi mi lahko kdo na hitro povedal kaj naj naredim. Spodaj prilagam slike. 

Hvala in lepe božične in novoletne praznike vam želim.

Priložene datoteke Predogledne slike

Če daš pri mrzlih radiatorjih na nekje 1,2bar, bi moralo biti zaenkrat OK, sicer pa je nastavitev tlaka odvisna tudi od tlaka v ekspanzijski posodi, višine objekta.
Kako so to pri tej tvoji peči naredi, boš moral pa sam pogruntat ali vsaj podati več podatkov. Predvidevam, da je ena od cevi dotok hladne vode za SV. Tam bi moral biti nekje ventil ali pipica, ki je povezana na eno od radiatorskih cevi.
Sem že našel polnilno pipo. Nastavil sem na 1,4bar kar bi znalo zadoščati. 

Kaksna pa je optimalna nadtavitev temperature za sanitarno in ogrevanje?

Je 55C vredu?

Hvala
Čim nižja, ki še zadošča, da je dosežena želena sobna temperatura.
Za sanitarno pa nimam pojma, ker nisi še povedal, ali je peč pretočna ali je vgrajen bojler.
Prilagam sliko.

Priložene datoteke Predogledne slike

Skok na forum:

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »