Gradnja in obnova > Energijski viri
Daikin Altherma 3 M

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daikin Altherma 3 M
Lepo pozdravljeni,

prebiram forum in ne najdem nič za opisan monoblok. Lahko kdo poda mnenje o njem, če ga primerjamo z drugimi monobloki kot so LG THERMA V ali Vaillant aroTHERM plus? Zanimivo je tudi, da se ga ne najde v nobeni slovenski spletni trgovini z razliko od nemških seveda.

Hvala!
LG je najcenejši in s tem tudi najslabši. Daikin je cenovno x 2 je pa tudi kakovostno neprimerljivo višje.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
Popolnoma razumljivo. A mogoče veš zakaj je o tem monobloku v Sloveniji tako malo oz. nič napisanega?
Najbrž ne gre v prodajo,posledično ni povratnih informacij
V prodajo ne gre, ker ga pri nas ni. Možno tudi, da je ta 3rd gen serija defektna oz. so proizvodne težave. Who knows?
Mogoče ima zasoljeno ceno pa zato ne gre v prodajo,hudič ga vedi.
Ma ni zasoljen, če ga imam namen kupit. V Nemčiji je ta 9kW monoblok 5K € z davkom.
V katalogu je omenjen, tako da očitno se bo začel tržit. Očitno relativno nova zadeva na trgu. Glede na samo strukturo ne izgleda slabo. Vsekakor iz Nemčije uvažat pa je vprašanje če se splača, razen če je upravičene subvencije eko sklada.
https://www.daikin.si/sl_sl/druzine-izde...a-3-m.html
https://www.youtube.com/watch?v=IdBNKDwHVls
Kolikor sem uspel zvedeti, ni bilo pretiranega zanimanja za Daikin, ker monoblok ni imel rešene zaščite proti zmrzovanju v primeru izpada napajanja. Z okrožnico, ki sem jo navedel v enem izmed svojih postov, je bilo to rešeno. Enak problem je bil pri LG monoblokih, kjer pride v poštev ista rešitev (kljub odporu nekaterih) in še katera, že delujoča na terenu.

Glede na nestabilne cene elektrike sem se odločil za LG monoblok, če ga bom nehal uporabljati, bo še najmanj izgube. Razlike v izkoristku med Daikinom in LG-jem spet ni toliko, kolikor je razlike v ceni.

Podatke o toplotnih črpalkah je treba iskati na uradnih straneh proizvajalcev, ne preprodajalcev. Dober monter tudi ne bo lagal, sicer si za vrat spravi stranko.
verjemi, zadnja stvar ki naj te skrbi, je cena eleltrike....
za 2022 sem dobil od gena VT 0,0614 in MT 0,0399 kar je več kot ok
Malo update z moje strani.

Danes je bil na ogledu objekta daikin monter in je rekel, da ta monoblok sploh še ni montiral oz. je bil začuden, da sploh obstaja. Predračun še čakam in res nebi rad bil poskusni zajec. Vsakršna informacija dobrodošla.

''Veste gospod mi split montiramo.'' Jaz pa te klime pred hišo nočem, je že ena dovolj na fasadi in tistih dvo propelerskih tudi ne.
Ce niti ne ve da obstaja, potem pa bejz od takega stran.
Tak je priso k nam delat zagon uradni serviser, pa ni znal ohisja od elektronike odpret, je enga drugega na kovintreid klical. Je reko, veste je nova pec, pa se ne vemo vsega. 
Ko sem mel potem se zacetne probleme s samotom, so ga dvakrat menjal, nisem nikol vec tega klical.
Pri nas se večino stvari pojavi z zamudo, najprej je potrebno zadovoljit pomembnejše trge.
Tale Daikin bo zagotovo v 2022 pri nas v prodaji. Kako in kaj bodo pa pred nakupom, Nemški forumi povedali.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
Citat:Malo update z moje strani.

Danes je bil na ogledu objekta daikin monter in je rekel, da ta monoblok sploh še ni montiral oz. je bil začuden, da sploh obstaja. Predračun še čakam in res nebi rad bil poskusni zajec. Vsakršna informacija dobrodošla.

''Veste gospod mi split montiramo.'' Jaz pa te klime pred hišo nočem, je že ena dovolj na fasadi in tistih dvo propelerskih tudi ne.
 Ali je mono blok ali split, škatlo boš moral imeti zunaj.
Škatle monoblokov so še večje. Big Grin Osebno imam raje monoblok, ker je manj možnosti za težave zaradi površne inštalacije kot pri plinskih povezavah.

Skok na forum:

Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »