Gradnja in obnova > Energijski viri
Pec Windhager logwin klasik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pec Windhager logwin klasik
#1
Pozdravljenje, za tiste, ki imate mogoce to peč; ko se zmanjšajo obrati pri delovanju peči se pojavi nekaksno cviljenje iz ventilatorja?. Ima mogoce kaksno idejo kaj bi ta zvok bil. Pec je 1 leto stara, vmes smo ze zamenjali en ventilator, nekaj casa je bil mir, sedaj pa se ponovno oglasa. Kaksna resitev? 
Hvala in lep pozdrav
#2
Jaz imam to peč in se je pojavilo tudi pri meni po 7 mesecih delovanja. Mislil sem da je kriv ventilator in sem ga očistil, vendar ni bilo to. Zvok je izginil po čiščenju turbolatorjev in lukenj. Sedaj je že pol leta brez zvoka. Lp
#3
Zakaj in na kakšen način ste čistili turbolatorje ? A ne zadostuje čiščenje z ročko pred vsakim kurjenjem. Katere luknje ste čistili, za dovod primarnega in sekundarnega zraka ?

Hvala, Lp
#4
Ob zagonu kotla sva se z serviserjem zmenila, da bo po 1 letu pregledal delovanje kotla, sicer je na 2 leti. Ob servisu mi je očistil tudi to. Drugače se pa zadaj na vrhu nad ventilatorjem odpre pokrov (zunanji in notranji), odstrani ročičo in vzame turbolatorje ven. Serviser je že imel pripravljene ščetke prave velikosti na baterijski mašini in je samo spucal od zgoraj navzdol. Od sedaj se ventilatorja skoraj ne sliši.

V navodilih za čiščenje tega ni. Jaz sem drugače ostalo vse spucal, vendar ni bilo nič drugače oz. saj sploh ni skoraj nobenih oblog. Zvok je bil pa kot neka resonanca - kovinska.
#5
Turbolatorji do obicajno nekaj mm manjsi od cevi v katerih jih premikas z rocico.
Zato na teh ceveh/izmenjevalni povrsini  nastane nekaj mm obloga prahu pepela ki jo z rocico ne odstranis. 
Da bi pa zaradi tega zacel ventilator piskat imam pa premalo znanja fizike.
Sonce naj sveti vsak dan!
#6
Pri meni je zvok izginil s tem čiščenjem. Istočasno je bila očiščena tudi lambda sonda, ki pa tudi ne bi smela povzročati omenjenih težav. Zvok se je pa pojavil vedno pred zaključkom gorenja, kakšno uro pred izgorevanjem.

Ne vem pa zakaj bi menjaval ventilator, če deluje brezhibno. Saj ko ga snameš, ga lahko preveriš. Ali so ti ga menjali v garanciji.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako načrtovati popolno kopalnico, ki ustreza potrebam vašega doma?
30.05.2024 ob 08:45:08
Kako načrtovati popolno kopalnico, ki ustreza potrebam vašega doma?
Kot pri večini prostorov, je tudi prenovo kopalnice potrebno predhodno načrtovati, raziskati vse ponujene možnosti ter izbrati ideje, ki... Beri dalje »
Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar
29.05.2024 ob 11:24:33
Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar
Na ogled individualna skoraj-nič energijska hiša Lumar V podjetju Lumar v četrtek 30. maja, med 12.00 in 17.00 uro,... Beri dalje »
Saloni Prevc praznujemo 30 let tradicije
28.05.2024 ob 07:00:11
Saloni Prevc praznujemo 30 let tradicije
Iz vaše hiše naredimo dom. Že 30 let. Letošnje leto se bo v zgodovino podjetja zapisalo kot prelomno, saj saloni... Beri dalje »
Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
07.05.2024 ob 11:28:26
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
Eleganca in funkcionalnost na vaši strehi! V današnjem času, ko mnogi izmed nas velik del dneva preživimo v notranjih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »