Gradnja in obnova > Energijski viri
Pec Windhager logwin klasik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pec Windhager logwin klasik
#1
Pozdravljenje, za tiste, ki imate mogoce to peč; ko se zmanjšajo obrati pri delovanju peči se pojavi nekaksno cviljenje iz ventilatorja?. Ima mogoce kaksno idejo kaj bi ta zvok bil. Pec je 1 leto stara, vmes smo ze zamenjali en ventilator, nekaj casa je bil mir, sedaj pa se ponovno oglasa. Kaksna resitev? 
Hvala in lep pozdrav
#2
Jaz imam to peč in se je pojavilo tudi pri meni po 7 mesecih delovanja. Mislil sem da je kriv ventilator in sem ga očistil, vendar ni bilo to. Zvok je izginil po čiščenju turbolatorjev in lukenj. Sedaj je že pol leta brez zvoka. Lp
#3
Zakaj in na kakšen način ste čistili turbolatorje ? A ne zadostuje čiščenje z ročko pred vsakim kurjenjem. Katere luknje ste čistili, za dovod primarnega in sekundarnega zraka ?

Hvala, Lp
#4
Ob zagonu kotla sva se z serviserjem zmenila, da bo po 1 letu pregledal delovanje kotla, sicer je na 2 leti. Ob servisu mi je očistil tudi to. Drugače se pa zadaj na vrhu nad ventilatorjem odpre pokrov (zunanji in notranji), odstrani ročičo in vzame turbolatorje ven. Serviser je že imel pripravljene ščetke prave velikosti na baterijski mašini in je samo spucal od zgoraj navzdol. Od sedaj se ventilatorja skoraj ne sliši.

V navodilih za čiščenje tega ni. Jaz sem drugače ostalo vse spucal, vendar ni bilo nič drugače oz. saj sploh ni skoraj nobenih oblog. Zvok je bil pa kot neka resonanca - kovinska.
#5
Turbolatorji do obicajno nekaj mm manjsi od cevi v katerih jih premikas z rocico.
Zato na teh ceveh/izmenjevalni povrsini  nastane nekaj mm obloga prahu pepela ki jo z rocico ne odstranis. 
Da bi pa zaradi tega zacel ventilator piskat imam pa premalo znanja fizike.
Sonce naj sveti vsak dan!
#6
Pri meni je zvok izginil s tem čiščenjem. Istočasno je bila očiščena tudi lambda sonda, ki pa tudi ne bi smela povzročati omenjenih težav. Zvok se je pa pojavil vedno pred zaključkom gorenja, kakšno uro pred izgorevanjem.

Ne vem pa zakaj bi menjaval ventilator, če deluje brezhibno. Saj ko ga snameš, ga lahko preveriš. Ali so ti ga menjali v garanciji.


Skok na forum:
Zadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »