Gradnja in obnova > Energijski viri
Pec Windhager logwin klasik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pec Windhager logwin klasik
#1
Pozdravljenje, za tiste, ki imate mogoce to peč; ko se zmanjšajo obrati pri delovanju peči se pojavi nekaksno cviljenje iz ventilatorja?. Ima mogoce kaksno idejo kaj bi ta zvok bil. Pec je 1 leto stara, vmes smo ze zamenjali en ventilator, nekaj casa je bil mir, sedaj pa se ponovno oglasa. Kaksna resitev? 
Hvala in lep pozdrav
#2
Jaz imam to peč in se je pojavilo tudi pri meni po 7 mesecih delovanja. Mislil sem da je kriv ventilator in sem ga očistil, vendar ni bilo to. Zvok je izginil po čiščenju turbolatorjev in lukenj. Sedaj je že pol leta brez zvoka. Lp
#3
Zakaj in na kakšen način ste čistili turbolatorje ? A ne zadostuje čiščenje z ročko pred vsakim kurjenjem. Katere luknje ste čistili, za dovod primarnega in sekundarnega zraka ?

Hvala, Lp
#4
Ob zagonu kotla sva se z serviserjem zmenila, da bo po 1 letu pregledal delovanje kotla, sicer je na 2 leti. Ob servisu mi je očistil tudi to. Drugače se pa zadaj na vrhu nad ventilatorjem odpre pokrov (zunanji in notranji), odstrani ročičo in vzame turbolatorje ven. Serviser je že imel pripravljene ščetke prave velikosti na baterijski mašini in je samo spucal od zgoraj navzdol. Od sedaj se ventilatorja skoraj ne sliši.

V navodilih za čiščenje tega ni. Jaz sem drugače ostalo vse spucal, vendar ni bilo nič drugače oz. saj sploh ni skoraj nobenih oblog. Zvok je bil pa kot neka resonanca - kovinska.
#5
Turbolatorji do obicajno nekaj mm manjsi od cevi v katerih jih premikas z rocico.
Zato na teh ceveh/izmenjevalni povrsini  nastane nekaj mm obloga prahu pepela ki jo z rocico ne odstranis. 
Da bi pa zaradi tega zacel ventilator piskat imam pa premalo znanja fizike.
Sonce naj sveti vsak dan!
#6
Pri meni je zvok izginil s tem čiščenjem. Istočasno je bila očiščena tudi lambda sonda, ki pa tudi ne bi smela povzročati omenjenih težav. Zvok se je pa pojavil vedno pred zaključkom gorenja, kakšno uro pred izgorevanjem.

Ne vem pa zakaj bi menjaval ventilator, če deluje brezhibno. Saj ko ga snameš, ga lahko preveriš. Ali so ti ga menjali v garanciji.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na individualno prilagojena hiša Lumar Primus-D 146 s paketom Design
14.06.2024 ob 08:28:20
Na individualno prilagojena hiša Lumar Primus-D 146 s paketom Design
V podjetju Lumar v torek 18. junija, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili izjemno... Beri dalje »
Pri zelenem kreditu izberite modro
14.06.2024 ob 08:20:35
Pri zelenem kreditu izberite modro
Kam po zeleni kredit? Vse več ljudi se odloča za gradnjo energetsko varčnih oziroma pasivnih hiš, saj na ta način ne zgolj... Beri dalje »
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
13.06.2024 ob 09:17:31
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
Na nepremičninskem portalu Indomio je bilo v prvi polovici leta 2024 zabeležena izjemna 20-odstotna rast povpraševanj... Beri dalje »
Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »