Objave: 12877
Teme: 12
Ocena:
-503
Sploh ničesar več ne razmišljaj, ampak kupi najcenejšo TČ ki jo boš dobil!!
Objave: 588
Teme: 20
Ocena:
6
22.12.2021 ob 21:41
(*Zadnja sprememba objave: 22.12.2021 ob 21:44 uporabnik sijared.)
Sassapo ne bodi jezen, a sva z ženo kupila najcenejši pralni stroj in dela že 9 let in to za celih 350e. Rabimo čisto osnovno pranje in centrifugo. Extra funkcij ne rabimo.
Sušilec za cca. 550e pa tudi že 8 leto dela kot šus - 5 članska družina.
Kaj bi dobil z Miele? Večjo nabavno ceno, a vseeno bi uporabljal enako in nič bolje.
Torej, če je TČ zadovolji moč za ogrevanje objekta je nekako vseeno?
Kako pa je z servisi TČ Nibe? Je tako razvejano kot za Micko? Zagotovijo serviserji nadomestno prenosno enoto za čas popravila?
Kako pa je z servisi TČ Nibe? Je tako razvejano kot za Micko? Zagotovijo serviserji nadomestno prenosno enoto za čas popravila?
Objave: 413
Teme: 9
Ocena:
16
Tega testa med Miele in Bekko nisem delal jaz, niti ne trdim da je mirodajen,... niti nima veze z izborom TČ drage ali poceni. Pri izbiri potapljaške opreme (moja strast in hobi) se enostavno odločim za opremo in je oprema "life dependant" ker jo poznam. Če grem na primerjavo z avti, ja z leti in prevoženimi kilometri sem vedno lažje kupoval in se odločal za avto, ki zadovolji moje potrebe. TČ kupujem prvič. Nasvet kupi najcenejšo hmmmm,... če bi zaupal v to filozofijo bi jo že imel kajneda....
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
Ne vem kaj tukaj ni jasno? Glede na pisano si razumen clovek, delale bodo vse od najcenejsih lg monoblokov do nibe, na zacetku s prvim postom si ze imel odgovor,sploh ce budget to prenese...
Ocena:
6
22.12.2021 ob 21:57
(*Zadnja sprememba objave: 22.12.2021 ob 21:57 uporabnik sijared.)
Predvsem se gre za to, ali je upravičeno dodati 3k in kje se pozna ta razlika?
Predvsem se gre za to, ali je upravičeno dodati 3k in kje se pozna ta razlika?
Objave: 928
Ocena:
13
Pozna se v vsem, ce drugace ne razumes...
Ocena:
6
jprednik, bo najbolje vzeti Micko, ki jo za čas življenjske dobe Nibe zamenjaš z novejšim modelom TČ, ki bo takrat aktualna. Na izgubi? Ne verjamem.. Stara Nibe še vedno kot danes? Ne verjamem..
Objave: 12877
Teme: 12
Ocena:
-503
Ne, nikakor nisem jezen, vsak gleda na vsako stvar pač po svoje.
Nekomu je kuhinja iz Dipo za 1.000€ z vsemi aparati čisto super, drugi je ne bi hotel zastonj.
Dejstvo je, da so vse stvari, ki se proizvajajo in prodajajo na tem svetu namenjene določeni skupini kupcev.
Jaz, se npr. naježim samo ob misli, da bi kaj kupil v kitajski trgovini. Če bi bilo po moje, bi takšne trgovine z zakonom prepovedal, saj se zopet po moje, tam prodajajo samo smeti s katerimi onesnažujemo naš planet. Nekateri tam normalno nakupujejo...
Objave: 413
Teme: 9
Ocena:
16
@FAE drži, prvi odgovor je bil res super in ok za kar sem se zahvalil. Usmeril me je v NIBE napram ADAPTU in potrdil da Viessman Vitocal 200-s ni slaba naprava in je dejansko ogrevalna naprava in ne klima. Nekje v nižji cenovni rang sem se odločil da ne bom šel,.. da se nebom glih s fičekom vozil po avtocesti. Je pa moj prvi avto bil fičo in ne vem če niso najlepši spomini vezani ravno nanj :D
Objave: 130
Ocena:
3
Saj ne da bi hvalil vaillanta, je kar dobra zadeva, pri nas uspešno dela svoje delo že eno leto, serviser v okolici, tudi malo preko poznanstev, tako da mi rezervnih delov ne bo treba dolgo čakati. Zaenkrat je pripomba na software, polom od poloma, tako kot je rekel energetik, kamena doba. Povezava s telefonom je potrebna preko modula, doplacilo mislim da 200-300€. Na sami notranji enoti in pa sobnem termostatu pa je potrebno 1000 klikov da sploh kaj vidiš, grafov nikjer, primerjav prejsnih dnevov, mesecev nikjer, samo porabe.Mi je serviser rekel da se ne da niti nastaviti koliko dejansko požre elektrike na glavni prikaz, pač pa kaze odvzem iz okolja v kwh, katerim bi moral deliti s številom cop, ki pa ga itak moram iskati v meniju s nevem koliksnimi kliki in racunanji. Enkrat sem komaj prišel v meniju do defrostov, mislim da vidim samo število defrostov, zdaj niti več nevem kam moram iti, drugi pa imate lepo grafe kdaj so bili na intervalih. Škoda da imajo v 21 stoletju tako slabo uporabniško izkušnjo.
Sem si zelo hotel sam dokupiti kaksni drugi modul za to, vendar nisem elektromajster za take zadeve in priklope, pa niti nikogar nisem našel za to delo ki bi mu bil tudi pripravljen placati.
Pa še ena na temo sušilca. Sem dobil za selitveno darilo susilni stroj gorenje za 300€ s svojo zbirno posodo za vodo, posusi vedno v prvo, sorodnik pa ima miele za 700 z svojim izpustom, pa vcasih mora 2x susiti in se mogoče potem dati kaj na radiatorje. Sva primerjala programe oba imava na mix, sva oba dala iste brisače iste oprane teže. Tako da... Nisem niti pristašev najdražjih in najcenejših izdelkov. Za mene velja neka zlata sredina v ceni.
Objave: 6889
Teme: 51
Ocena:
-69
Pri meni gre za edini vir toplote. Podhranjena rizevka. Imam tudi višji rang Boscha za velike gospodinjske aparate. In pa naše gore SE. Dražje seveda kot vsi kitajski paneli. Ampak podpiramo naše. Samo te tri stvari za primerjavo. Ugani kje je najboljši support pa kje najslabši? Za kitajske izdelke pa res ne vem, kaki je support, ker ga še nisem rabila. Te stvari mi vse delajo... Sploh ne vem, kaj naj si mislim o floskulah slovenske kvalitete in pregovorne pokvarljivosti in nezanesljivosti kitajskih izdelkov.