24.12.2021 ob 20:02 (*Zadnja sprememba objave: 24.12.2021 ob 20:04 uporabnik blautherm.)
Nič ni narobe. Je pa treba pri vnosu v hišo nosit dodatnih 50kg pri 200l volumnu. Pa, če maš vodovod iz inoxa rabiš obvezno narest prehod iz rotgusa. Skratka večina jih je pri kompaktnih modelih že šla na inox. Ima pa Viessmann pri enih modelih že tudi inox, samo tule pa ne. :P
Ja, pa anodo moraš vzdrževat, pri inoxu je ni. :idea:
Pozdravljeni
Moj predlog je Viessman 200. Meni so jo montirali pred 14 dnevi in sem z njo zelo zadovoljen. Izredno tiha naprava za 14kw moči in še zunanja enota je lepa.
26.12.2021 ob 11:38 (*Zadnja sprememba objave: 26.12.2021 ob 11:43 uporabnik Merlin1.)
@blauterm. No ja motiš se. Inox bojlerji so bili. Sedaj se uporabljajo zelo redko. Ker je realna življenjska doba pri komercialnih bojlerjih inox krajša. Ravno tako ima inox še večje probleme z galvaniko, kot jo ima email. Teža bojlerja je v večji meri pogojena z velikostjo izmenjevalca debelino materiala in volumna, kot pa z tem. Aja pa pri inoxu so neredko problemi z težkimi kovinami... Res so Viessmannove naprave med težjimi. Razlog je znan :cool:
Kar se tiče pa kvalitete bojlerjev Viessmann pa ti it prve roke povem, da še v moji karieri 30+ kljub ne zamenjanim anodam ni spustil pri strankah, ki jih jaz poznam še noben bojler. V celi Sloveniji pa v teh letih po meni poznanih podatkih se je to mogoče zgodilo morda na 5 x, pa še to vedno zaradi neustrezne montaže. (varnostni ventili in raztezne posode) zaradi glavnike še ne!
J prednik
No pa imamo novo mnenje,... Big Grin Eh,.. ne morem več,...
Moreš , moreš?
Sem okleval med 2120/8 kw in Kronoterm Adapt 8kw
Obe pravi toplotni.
Vse prečikiral in pristal na IVT Bosch compres. Lah bi tudi IVT Buderus ..
Isto sranje v drugi pakongi.
Zakaj.
Prava toplotna
Cena tu tu .
Ajnfoh montaža da dol padeš
Servis , kjer hočeš, v vsaki vasi .
Pri delovanju patentirane finte , da lahko drugi samo sanjajo..
Varčna in tiha .
Pri ogrvanju vode lahko nastaviš nujnost., s tem varčnost. Eko varčno ,neslišno , normal se malo potrudi , konfort z vsemi topovi.
Ogrevanje vodi 4 kroge. Nastaviš radiatori ali talno. Lovi najboljše pogoje.
Kompresor v glavnem deluje neprekinjeno
Zaustavi samo če ni potrebe po ogrevanju.
V glavnem bomba.
Ko sem jo naštudiral , je padla odloćitev. Zdaj že dva žlahtnika.
Ko boš na meji z odločitvijo, daj pivo v žep in gas 4 km k meni in v živo.
A zopet bo odločitev Tvoja.
Za plato imaš 24 brezplačnih ogledov.
Lp
Spet bodo minus točke , ker povem preveč !
Ko boš na meji z odločitvijo, daj pivo v žep in gas 4 km k meni in v živo
Če sem 4km definitivno priletim okrog z pivom v žepu. Bosh 6000 sem gledal,.. monter bil pri meni, ponudba nikoli prišla,... cen ne poznam za serijo 6000. Mislim pa da sem zgodbo zaključil,..
29.12.2021 ob 01:14 (*Zadnja sprememba objave: 30.12.2021 ob 14:58 uporabnik Sonce65.)
Kilometer +ali -
Šentilj
Če ne , bova drugače.
Z 2120 ne boš zgrešil.
Adapt tudi ne !
Z IVT Compres pa sploh ne !
Ha ha!
Montira laho vsak , ki se spozna na hajcanje.
Zažene samo pooblaščen serviser.
Zagon po reglcih
Ajaj, Sonce. Tvoj Bosch ima enofazen zračno hlajen inverter, Mitshubishijev kompresor, manjši uparjalnik in primarno ohišje iz polistirena. Nibe je vsaj razred, če ne dva više.
29.12.2021 ob 21:36 (*Zadnja sprememba objave: 29.12.2021 ob 21:43 uporabnik Sonce65.)
Ajaj, Sonce. Tvoj Bosch ima enofazen zračno hlajen inverter, Mitshubishijev kompresor, manjši uparjalnik in primarno ohišje iz polistirena. Nibe je vsaj razred, če ne dva više.
Ja ima enofarni inverter in tvin kompresor , nibe schroll. Hlajen inverter z bakreno freonsko cevjo za izkoristek toplote. To je + ne minus. Mašina je super izolirano boks iz polistirena. Tudi to je velik plus. Res čudno . Hiše ki so segrete na 23c izoliramo z 14 + cm stiroporja, toplotna , ki je segreta +60c je izolorana z flikami nekaj mm fovš izolacije . In pol rečemo , da je ta ki je fovš , boljša ...? Odlično je tudi ,ker do 0.5 m snega sploh ni potrebno čistit in je celo dodatni izolator. Ful so pametni tile IVT ... Da o finti odtajanja +5 sploh ne govorim . Da o patentiranem odtajamje brez zaustavitve kompresorja tudi ne. Da o izpihavanju uparjalnika pri odtajanju tudi ne , ker ga ni. In po odtajanju , ko je uparjalnik segret na 40c , to topoto najprej počrpa nazaj v hišo in še le po tem zažene ventilator tudi ne. Da je potrebno pri drugih toplotnih najprej izračit kondezator, moje sranje ga najprej prepumpa na max z obtočno in luft spusti ven sama , ko je.. Uparjalnik ima poseben sistem , bolje da ne navajam ,ker bo kdo ugotovil, da je to fovš . Bi se nategovali , nima smisla.
Nibe naj bo tri razrede više , me ne moti , zame je IVT Bosch Buderus čist OK.
29.12.2021 ob 22:47 (*Zadnja sprememba objave: 29.12.2021 ob 23:46 uporabnik Sonce65.)
A je velik ali mali?
To bobro vedo ženke.
Če se ne moreš odločiti , ali je mali ali mičkan pokaži priponko svoji dami.
Sta dva mulca zravn ,bo ona znala ocenit.
Zame je kar oreng škatla .
Demontaža ajnfoh , da dol padeš.
Izolirana , da dol padeš!
Lepa?
Lahk 3x pleh k avtoličarju , 30 € ,
je men rekel , barva po izbiri in v peč.
Ajnfoh druga barva , da dol padeš.
IN KO VSE PREČIKIRAŠ SE ODLOČIŠ ZA LG , KI JE NAJCENEJE IN PUSTIŠ ŠE OLJE.
ALI IVT BOSCH IN POKASIRAŠ 2.5KILO €
IZBIRA JE?
Spet mam dolgega in bom fasal minus.
Naj bo ,da še drugi vidijo zakaj sem se odločil , kod sem se.
Kako ?
NE POVEM ?