20.12.2021 ob 23:09
Pozdravljeni.
Je mogoce kdo tu, ki se bavi z izracunom moči toplotnih črpalk?
Imam Mitshubischi power inverter 8KW črpalko od orke.
S tem ogrevamo stanovanjsko hišo. Po vsej hisi je talno gretje.
Okrog 85m² pritlicje (visina stropov ca. 2.5m)
Okrog 85m² 1. Nadstropje (visina ca. 2.4m)
Debelina sten je 30cm in so izolirane z 16cm stiroporm. Streha je enokapnica pokrita s paneli s 3cm poliuretansko izolacijo. Znotraj pa je 30cm steklene volne.
Zraven hiše je delavnica 12m x6m x 3m(visina). Zazidana z ytongom 20cm.
Zanima me če bi s to črpalko lahko grel tudi delavnico.
Moja zamisel je sledeča: iz črpalke speljati 2cevi (ca. 8metrov povezava). V delavnici pa bi po celi dolzini (12m) in v višini 1.3m zalepil sistemske plošče (5,5cm) in po teh speljaj cevi na razmaku 10cm. To bi vse skupaj prekril/pokril z aluminijasto pločevino, da bi zgledalo/delovalo kot radiator.
Dovolj mi je, da je prostor/delavnica ogreta vsaj 15°C.
Če je komi situacija zanimiva ali mi lahko prekalkulira/izracuna ali bi to lahko delovalo mu z veseljem pošljem še kaj podatkov mogoče tudi slik.
Hvala za vse pozitivne/negativne odgovore.
Lp
Je mogoce kdo tu, ki se bavi z izracunom moči toplotnih črpalk?
Imam Mitshubischi power inverter 8KW črpalko od orke.
S tem ogrevamo stanovanjsko hišo. Po vsej hisi je talno gretje.
Okrog 85m² pritlicje (visina stropov ca. 2.5m)
Okrog 85m² 1. Nadstropje (visina ca. 2.4m)
Debelina sten je 30cm in so izolirane z 16cm stiroporm. Streha je enokapnica pokrita s paneli s 3cm poliuretansko izolacijo. Znotraj pa je 30cm steklene volne.
Zraven hiše je delavnica 12m x6m x 3m(visina). Zazidana z ytongom 20cm.
Zanima me če bi s to črpalko lahko grel tudi delavnico.
Moja zamisel je sledeča: iz črpalke speljati 2cevi (ca. 8metrov povezava). V delavnici pa bi po celi dolzini (12m) in v višini 1.3m zalepil sistemske plošče (5,5cm) in po teh speljaj cevi na razmaku 10cm. To bi vse skupaj prekril/pokril z aluminijasto pločevino, da bi zgledalo/delovalo kot radiator.
Dovolj mi je, da je prostor/delavnica ogreta vsaj 15°C.
Če je komi situacija zanimiva ali mi lahko prekalkulira/izracuna ali bi to lahko delovalo mu z veseljem pošljem še kaj podatkov mogoče tudi slik.
Hvala za vse pozitivne/negativne odgovore.
Lp