Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Udrtina na ploščici, kako popraviti?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrtina na ploščici, kako popraviti?
#1
Pred dvema mesecema na novo položili v kopalnici ploščice granit-gres sive barve. Pred dnevi mi je po nesreči padel kos kovine in naredil 1x1cm udrtino, bolj okrogle oblike in nekje 2-3mm globoko. Ravno toliko, da me moti, ko pridem v kopalnico.

Kaj se najbolje za popravilo takšnih prask oz udrtin, tisti ki imate izkušnje? So pa ploščice v sivi barvi.

Hvala in lep pozdrav
#2
S fugirno maso ali pa lepilom za ploščice.
#3
če je res na vidnem mestu potem je ena od opcij tudi, da se ploščica izreže ven in namesti druga
#4
Pa je fugirna masa ali lepilo obstojno al bo po par mescih odpadlo? Tudi o tem sem že razmišljal, čeprav mi je malo škoda razbijat spet celo ploščico ven za tako malo udrtino.

Kaj pa kakšni epoxy premazi?
#5
Ploščico maš mimgrede zunaj. Obstajajo pa tudi seti za popravilo keramičnih kadi in umivalnikov sam so v beli barvi. Če bi dodal pigment...
#6
Pozdravljen,

to sem delala v razmaku pred 10 leti in se drzi. Sem v stari hiši, zato sem razbite ploščice, neravnine, udrtine masila spotoma, ko mi je ostalo lepilo in fugirna masa. Nekaj pa kasneje, ko sem pospravljala in našla ostanke in sem še dodala lepotne popravke. Oboje je ok, če dobro pogladis, če ti ostane špranja, oster rob, ti bo intenzivno čiščenje - s paro postopoma uničilo popravilo.

Vseeno premislite še o možnosti menjave poškodovane ploščice - glede na to, da ste v novogradnji. Lepilo in fugmasa sta sicer sive barve, lepilo je temnejše.Dobro rešite!
#7
Če obstoja rezervna ploščica, bo menjavo najbolje opravil mojster, ki je oblagal kopalnico.


Skok na forum:
Zadnje novice