Gradnja in obnova > Napeljave
Aregat za domačo uporabo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aregat za domačo uporabo
#16
Tale je kitajc. Prodajal ga je tudi Lidl. Enak druge barve je bil Gude in pa Scheppach. Baje, da ni kaj prida. Tudi na bolhi se je že prodajal pokvarjen in na Facebookovi skupini od Lidl orodja je nekdo iskal dele. Baje da imajo neko serijsko napako za katero sicer obstaja rešitev na Ebayu. Jaz bi se ga ognil. Honda je recimo 4x dražja. Verjetno obstaja nek razlog. Od kitajcev so baje vredu Kipor in Loncin. Honda in Yamaha sta seveda prva liga. Tu vsaj veš, da boš dobil dele, če bo kaj crknilo. Tudi če se ga naveličaš, ga boš lahko z minimalno zgubo prodal naprej.
#17
uf, je težka izbira.

https://www.dewalt.si/vrt/generatorji/ge...i-sig1900s

tega Stanley SIG1900S dobim za 450€ iz nemčije.
To tudi mora biti nek kitajc, ker je v večih barvah in imenih

MATRIX PG 2000i
https://www.amazon.de/-/en/Matrix-Invert...B07JC6B8QK

NIG GEN.2050
https://www.amazon.de/dp/B08YRWPK97/ref=...UTF8&psc=1
#18
Zanimivo, do čisto enakih podatkov o agregatih sem se prikopal, kot ciciban.miha. Murkoslavko, vse tole je enostavno prešvoh in preveč rizično. Moj prvi (Genmac) je 2 kVA, pa je na meji, podoben je kot 1,8 kW trajne moči Kipor ali Loncin. Problem so veliki zagonski tokovi priključnih naprav. Hladilnik in skrinjo ti mora obrniti.

Z Lidlom imam v zadnjih treh tednih bolj slabe izkušnje:
- digitalna pištola za pumpanje - lepa zadeva, a na njej listek z drobnim tiskom, da ni primerna za uporabo na avtomobilih, je le za blazine, žoge ipd. Vrnil brez problema.
- DAB+ podelementni radijski sprejemnik - lovil le eno FM postajo, vrnil brez problema.
- LED Solar Spotlight with motion Detector (LED svetilka), ne sveti, vrnem jutri.
- Prosecco 0,75 l, sicer čisto v redu, a s pravim hrvaškim prošekom neprimerljivo. Ne vem, zakaj se Italjani preklajo s Hrvati, a jutri nimam kaj vrniti.
#19
Čisto tako iz firbca... Koliko ima ena zamrzovalna omara sploh zagonskega toka?

Ja res je danes težko kupit neko stvar za normalen denar. OK... ti crkne brusilka za 25€ iz Lidla. Pač vržeš. Kolega se je dvakrat opekel z poceni agregatom... To pa ni več tako nedolžno za denarnico. Pa še agregat je takšna stvar, da ko ga rabiš, je ponavadi panika in mora delat. No ta kolega je na koncu kupil od Makite. Mislim, da je pobarvan Loncin. Njemu lepo dela. Pa mogoče bi bilo za preverit še agregate od B&S. Sem prav namensko šel v eno trgovino pogledat, kako izgleda v živo, pa ga na žalost niso imel za pokazat. Samo po naročilu...
#20
Ne vem, koliko zagonskega toka ima ena omara. Vem, samo, da jo vsako osnovno ropotalo ne obrne.
#21
Aha... Potem so te številke verjetno kar velike. Ko škrinja enkrat dela, so to relativno male vrednosti. Očitno rabiš kar precejšno rezervo. Po drugi strani... Verjetno so tudi podatki na teh poceni agregatih precej optimistični. Enkrat sem gledal napis... 6.5KW. Ma ni šans... Niti motor ne pljune ven toliko.
#22
Zavajajoči podatki so res problem. Nekateri navajajo moč pogonskega motorja in ne moč generatorja. Tega kvalitetne firme ne počnejo. Pri mojem novem natančno piše, kakšne vrste obremenitve lahko nanj obesimo. 3500-ka trajno pelje komaj 2,8 kW ohmskega bremena, ostalih še veliko manj. Zato sem vzel tako močan model. Zakaj inverter, sem pa že napisal.
#23
ojoj te smo pa tak že pr jurja 

LONCIN LC3500I
https://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...tent=pp_16

ZIPPER ZI-STE 3000 IV
https://www.depoles.com/trgovina/agregat...-inverter/

DEHREY RIG 3500
https://www.bolha.com/generatorji/agrega...as-5892680


Skok na forum:
Zadnje novice

Individualni dom, ki ponuja najvišjo kakovost in udobje bivanja
08.12.2021 ob 12:52:28
Individualni dom, ki ponuja najvišjo kakovost in udobje bivanja
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat v živo – Individualni dom, ki ponuja najvišjo kakovost in udobje... Beri dalje »
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »