Objave: 46
Teme: 8
Ocena:
0
hvala andekk
Morda poznas tudi kaksna bolj napredna navodila, ki ti razlozijo npr: kaj pomeni, ce crpalka deluje z mocjo 5 in podobno.
Nekako me zanima od kje monterjem ta info, ce sem jaz dobil le knjigico z 10 stranmi teksta prevedenega v 20 jezikov :)
Ocena:
0
Imam se eno tezavo oz. izziv: imeti zelim v vseh 3 etazah enako temperaturo. Ta trenutno odstopa v vsaki za eno stopinjo: 19,5, 20,5 in 21,5.
Ali obstaja kaksen drugacen nacin kot pa pripiranje radiatorjev s termostatskimi glavami ob povecani temperaturi ?
Sassapo je svetoval naj spodaj pod radiatorji nekaj nastimam, vendar pojma nimam kaj in kako se spodaj nastima razen dovod in odvod?
Objave: 18
Teme: 0
Ocena:
0
ja tam ko imaš večjo temperaturo zmanjšaš pretok skozi radiator z delnim zapiranjem spodnjega ventila pri radiatorju.
Ocena:
0
OK, velja. Verjetno je bolje krmiliti z ventili, kot pa s termostatskimi glavami (te se prevec dinamicno vedejo) ?
Morda cisto nevmesno, v zadnjem mesecu imam nastavljeno krivuljo tako, da je temperatura vtoka 38c in imam cca med 35 - 40 kwh dnevne porabe za 21c.
Je to normalno ali je potrebno se kaj postoriti s konfiguracijo ?