Gradnja in obnova > Energijski viri
dodatno ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dodatno ogrevanje
#31

A ti bi samo zvečer pol ure ogrevala kopalnico in bi jo takrat rada segrela iz 15C na 25C?
Naj ti povem da bo 1,5kw pecka premalo. Pod njo ti bo sicer toplo,ampak na stenah in oknih pa znas imeti kar nekaj kondenza in plesni, ce ne bos kopalnice zracila po tusiranju.
Ce pa je to samo za vecerni dvig iz 23 na 25 bo pa 1.5kw dovolj Wink
Sonce naj sveti vsak dan!
#32
v prehodnem obdobju, ko so večeri že hladni in v dnevnih prostorih zakurimo kamin, nam je kar malo mraz v kopalnici in rabili bi za čas tuširanja, da ne kurimo centralne- vodo pa segrevamo takrat še na toplotno črpalko.
#33
@Hanzi - jasno ne bo ogrelo sten 15 -25°, gre za super občutek toplote, ko si pred IR pečko. In to da dela takoj, 10 sekund po prižigu, že na polno seva. Mi pečko uporabimo, kadar pozabimo prižgati lojtro in je v kopalnici 21°, kot drugje. Če daš 1500W na polno, je pri kopanju povsem prijetno, tudi če je sicer 21°.

Seveda je potrebno po tuširanju zračiti, to je že ločena zgodba. Jaz imam dejansko v kopalnici ves čas razvlažilnik, ki v pol ure po tuširanju komplet osuši prostor in ga tudi malce ogreje.
#34
Pa kdo bere tele poste? Ja, v Merkur...
#35
prav gotovo jaz- in vaš prejšnji nasvet je bil seveda dobrodošel in mi je pomagal pri odločitvi , zato prisrčna hvala
#36
evo, smo kupili s pomočjo vaših nasvetov in odločitev je kvarčna infra 1800w pečka. Je super, hitro ti da občutek toplote in ko greš ven iz kopalnice ugasneš. Bomo pa jo rabili spomladi in jeseni , ko še ne zakurimo centralne. Hvala vsem in vsakemu posebej.


Skok na forum:
Zadnje novice

S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »