Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Prezračevanje kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezračevanje kopalnice
#1
Zdravo, prosil bi vas za nasvet glede ureditve prezračevanja kopalnice (9 m2).

Para in posledično vlaga nastane, ko se več družinskih članov zaporedoma tušira. To bi rad rešil z ureditvijo prezračevanja. In pa s čim manj umazanega dela, ker je kopalnica gotova.
V vsakem primeru bom moral majši gradbeni poseg narediti, in sicer preboj ven skozi zunanjo steno. Bo premer 10cm dovolj?
Katera rešitev je boljša?
- vgradnja prezračevalnih rešetk na vrata + zračnik na steni
- samo ventilator na steni

Prva mi je lažje izvedljiva, ker v bližini preboja nimam elektrike

Igra kaj vloge kako je postavljen ventilator - horizontalno ali vertikalno? Razmišljam, če bi ventilator montiral nad tuš kabino, torej vertikalno in potem z knaufov zaprl cev do preboja ven. Je sploh pametno dati ventilator direktno nad tuš?

Hvala za odgovore
#2
Ventilator ima tako ali tako svoj vlek, tako da je načeloma vseeno kam ga postaviš, le pretok zraka v prostor mora imeti omogočen, da lahko zrak "odhaja" iz prostora. Prezračevalni ventilatorji za kopalnice ipd. se mi zdi da delujejo v obe smeri, tako da nek čas zajema svež zrak in ga nato nek čas oddaja iz rostora
#3
Preboj se naredi s posebno krono in samo pobrišeš prah
#4
Lokalni rekuperator- praktično neslišno delovanje na 1 stopnji,brez zatohlega zraka in smradu Undecided v kopalnici,zrak kot da si zunaj...imam podobno kopalnico 8m2 , imel 7 let ventilator vezan na senzor avt. vklop in izklop po željenem času,vendar  ni to to,res pa je ventilator 40-50 E, prezračevanje pa 350 ali več.
#5
Najboljša varianta je ventilator v kopalnici za neprekinjeno delovanje s senzorjem vlage in dve hitrosti. Še boljše pa v kombinaciji z enim pravim rekuperatorjem v osrednjem prostoru stanovanja/hiše.


Skok na forum:
Zadnje novice

S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »