vem da je bilo že veliko napisanega, ampak v nekaterih temah slike ne delujejo več, polek tega pa so povsod slike komplet knaufa brez betonske plošče.
V mojem primeru imam betonsko ploščo (betonski strop), zapreti pa moram predel okoli okna. Zanima me na kaj moram najbolj paziti ker bojo profili privijačeni na betonsko ploščo in na leseni del ostrešja. Leseni del ostrešja ponavadi nekoliko diha in me skrbi da nebi prišlo do pokanja knaufa ker bo nekje profil fiksiran v beton nekje pa v les.
Slike trenutnega stanja in pa kako sem si okvirno zamislil da bi postavil profile.
Zanima me na kaj je potrebno biti pazljiv oz. katere nosilce izbrati za fiksiranje profilov.
Prosil bi tudi za kakšno slike knauf v kombinaciji z betonski stropom.
To bo pa pestro.
Profile vijači fiksno v beton, na les pa pritrdi samo z obešali, pa upaj da ne bo preveč nihalo.
Na stiku mavčnokartonka plošča okvir okna naredi malo večjo režo in zapolni z akrilnim kitom.
Primoz17,
najprej preveri kako je z vgradnjo GK v utor okenskega okvirja. Od tu naprej prosto po Prešernu. Ali hočeš špaleto ravno ali odprto; prilagodiš linije, nato pa kov. podkonstrukcijo. Pozornost parni zapori in debelini toplotne izolacije . Mi smo ob strani imeli 6-8 cm prostora; vgradili kvalitetno izolacijo.
Jaz bi poskusu dat vse profile na obešala, odvisno spet koliko je širina betonske luknje glede na okno, če imaš dovolj prostora..
Sem pa jaz na sicer čist lesenem podstrešju delal na podoben način kot si narisal na skici..
Na oknu pa ne rabiš nobenega kita, okno ima režo kamor se zatakne gips plata..
imam zelo podoben problem, torej strešna okna v kombinaciji z betonsko ploščo, s tem da so mi že delavci že okno izolirali in oblekli v knauf. Ometi so klasični.
Definitivno izvedba ni idealna, so me že opozorili da obstaja velika verjetnost da se bodo okoli okna pojavile razpoke.
Moje vprašanje je, kako in s čim naj čim bolj optimalno pokitam okoli oken, da
- verjetnost da se bojo pojavile razpoke čim manjše
- da bo izgled čim bolj podoben klasičnim ometom, oziroma stropom (betnoski strop je izravnan s stensko maso Imolat-AP)