Opremljanje doma > Ostalo
Odstranitev vrat s pantov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odstranitev vrat s pantov
#1
Zdravo,
spodnji pant na vhodnih vratih se je sesedel oziroma zavrtel, posledično so vrata nagnjena in tista prečna ključavnica ne zadane luknje na desni strani.
Uravnat moram spodnji pant, da se vrata spet dvignejo (upam da bo samo za zavrtet in da ni razmajana oz uničena luknja v lesu kjer je pant zašraufan).

Zanima me ali je za odstranitev vrat potrebno samo tista dva šraufka od ključavničinega panta na prvi sliki odstranit in se že lahko odstrani vrata? Da ne bom na silo dvigoval in je dejansko še kaj drugega kje za odšraufat pri tej ključavnici...

Lp

IMG20211005111415
IMG20211005111432
IMG20211005111734
how to find how many pixels your screen is
#2
prej bi rekel da ima "štift" skozi sredino panta.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Najprej daj dol sredinsko ključavnico in snami vrata. Odvij spodnji pant(če prav vidim je kovinski podboj) in ga ovij s prejo ali teflonskim trakom toliko, da ga boš na tesno privil. Nastavi pante, tako da se bodo vrata normalno zapirala in montiraj sredinsko ključavnico.
#4
Kot je Treska zapisal, bo to le začasna rešitev - stari tečaj je obrabljen, torej vgradi vsaj novega, da bo zopet nekaj časa držalo. 

Za trajno rešitev bi za težka vrata moral konkreten, dovolj kompakten tečaj izbrati in v kovinski podboj vstaviti/vtisniti/privariti navojno matico, kajti obstoječi navoji v podboju je razmajan...
#5
Ja ključavnica ima štift skozi njen pant, ampak kaj mi pomaga odstranit ta štift, še vedno se ne bo dalo dvignit vrat ker je ključavnica nasajena znotraj njenega panta?
Zato me zanima ali je potrebno v celoti odstranit ključavnico z vrat ali se jo pusti kar namontirano na vratih in se odšraufa samo njen pant iz podboja.
#6
Ja, probaj, ane... če ni eno, probaj drugo, ali vse skupaj. In zapomni si, kako si razstavil, da bo šlo tudi nazaj.


Skok na forum:
Zadnje novice

Si tudi vi želite na svoje?
22.10.2021 ob 12:31:47
Si tudi vi želite na svoje?
Banka s posluhom za mlade in mlade družine je lahko vaš najboljši zaveznik pri reševanju stanovanjskega problema.... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »