Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
napušč - škatle

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
napušč - škatle
#61
Napušča imam 70cm. Lege so le spodaj odrezane pod kotom in bodo popolnoma skrite v škatlah. Deskano in ostalo je vse narejeno popolnoma klasično.
#62
remi Napisal:Imamo napušč brez vidnih leg.
Lega gleda preko zidu samo 10 cm in potem je 60 cm napušča. V prehodu in v previsnem delu so horizontalne letve močnejše (5x 5 cm) in bolj na gosto (na 16 cm), kar je izračunal statik.
Izolacije je 20 cm, (čez lego 10 cm) in na koncu je vidnega 50 cm napušča.

Pozdravljeni,

ali je kaka opcija če mi posredujete sliko izvedbe napušča. Sami imamo v načrtu da se zadnji špirovec konča na zidu in potem pride čez samo 40 cm. Ko bo gor še 20 cm fasade bo vidnega napušča samo 20 cm kar pa mi ni všeč. Gledam optimalno, da bi bilo vidnega napušča tam okrog 40-50 cm.
#63
Zakaj pa nihče ne dela napušča iz navadnega stiroporja? Zakaj ravno stirodur?
#64
Samo zato ker jw drazji...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#65
Resno me zanima. A je fora trdoti, da se manj zvija? Vlage tudi navadni stiropor eps 70 ne vpija....
#66
Pozdravljeni! Sem pred izdelavo škatel napušča v lastni režiji. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje z umazanijo škatel blizu žleba... En fasader odsvetuje zapiranje z xps in obdelavo z zaključnim slojem po debelini špirovca (zaradi špricanja umazanije iz žleba pri hudih nevihtah kljub odkapni pločevini) ter priporoča pločevino. Se pravi, da oblečem napušč samo vodoravno, potem pa zaprem s pločevino. Ideja je tudi, da delno porežem špirovce in tako naredim samo vodoravno konstrukcijo do odkapne pločevine. Na okoliških novogradnjah vidim vse tri variante... Mnenja?


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#67
(11.11.2019 ob 12:26)mihecmiha Napisal: Resno me zanima. A je fora trdoti, da se manj zvija? Vlage tudi navadni stiropor eps 70 ne vpija....

EPS vpije kar nekaj vode - XPS pa ne. 
Poglej tehnične liste pri Fragmatu.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »