Opremljanje doma > Pohištvo
Kako zalepit rob na pisalni mizi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako zalepit rob na pisalni mizi
#1
Pozdravljeni,
Na pisalni mizi se mi je zgodilo, da je rob ob robu mize začel počasi odstopati. Težko opišem, zato je morda lažje da prilepim sliko.
Morda kakšna ideja, kako se lotiti popravila?


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Osebno bi kupil silikon,razporedil tam,kjer se da,pritisnil ta trak,potem bi vse skupaj pritrdil še s selotejpom,naslednji dan selotejp stran.
#3
Tole silikon ne bo držal. Kupi namensko lepilo za ABS, ali poliuretansko lepilo v kartuši. Namaži vmes, pritisni in odstrani odvečno lepilo, zalepi s selotejpom.
#4
Kakšno od kontaktnih lepil, Neostik recimo, ali patex. dobro očistiš trak in rob mize, namažeš obe površini, malo počakaš- piše koliko na navodilih za uporabo in nato dobro stisneš. Bi moralo držati- so včasih mizarji uporabljali za lepljenje na krivine, če ni bilo čisto namenskega lepila- lahko tudi trak malo pogreješ s fenom, da se bo lepše ukrivil. Čez lahko prelepiš z lepilnim trakom za kakšen dan, da bolje utrdi.
#5
Tukaj je težava, da je trak na vbočeni krivini, Trak se krči in zato odstopa. Težko da boš učinkovito saniral, ker je bila napaka narejena pri zasnovi mize, premajhen radij.
Poleg lepljenja mehansko pritrdi trak, žebelj brez glave/iglica, 2-3 cm narazen.
#6
Kot je ivank napisal, je problem v različnih materialih miza/trak in s tem v različnih temperaturno razteznih koeficientih in z vboklino. Glede na to, da je trak še kar debel in glede na dejstvo, da je tovarniško leplenje popustilo, se bojim, da nobeno popravilo na dolgi rok ne bo uspešno. Morda vam mizar na novo nalepi zelo tanek trak in le tega še z ličnimi vijakci dodatno fiksira.
#7
elastična poliuretanska ali polimerna lepila iz kartuše prenesejo še vse kaj hujšega. Na primer lepljenje in tesnjenje na zunanjosti plovil in avtodomov, kjer so ekstremne temperature, mehanski raztezki, sol in UV... pa različni materijali.
Jaz bi cel trak odlepil, očistil in poizkusil s tem na primer: https://svn.sika.com/sl/gradbenistvo/zak...egrab.html

Če hočeš biti 100% pa uporabiš še primer
 https://svn.sika.com/dms/getdocument.get...er-215.pdf


Skok na forum:
Zadnje novice

Si želite na svoje, a potrebujete kredit?
17.11.2023 ob 08:46:47
Si želite na svoje, a potrebujete kredit?
Tu smo za vas in vaše želje. Lepo vabljeni v NLB Poslovalnico, kjer vam bodo naši kreditni strokovnjaki pripravili ponudbo... Beri dalje »
Porotherm Profi opeka: do trikrat hitrejša gradnja in še prijetnejše bivanje
10.11.2023 ob 09:27:46
Porotherm Profi opeka: do trikrat hitrejša gradnja in še prijetnejše bivanje
V kolikor bi želeli, da bi bil vaš dom zgrajen pravočasno in tudi po vseh kriterijih kakovosti in trajnosti, vam bodo v pomoč... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »