Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
VELUX zunanja roleta proti pregrevanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VELUX zunanja roleta proti pregrevanju
#1
Pozdravljeni,
mi lahko kdo iz lastnih izkušenj napiše ali je VELUX zunanja roleta proti pregrevanju res dobra odločitev. Namreč, na strešno okno GGU M08 (78 x 140) planiram montirati omenjeno roleto, vendar je kar visoka cena. Rabim dva komada.

Hvala.
#2
Verjetno does the job ... Po drugi strani pa moram reči, da že interno senčenje (Siesta!) v veliki meri pomaga. Imam pa mešane občutke glede "zunanje mreže", ki jo sicer imamo (je že bila na oknih ob nakupu hiše) in osebno se mi ne zdi neka ogromna razlika.

LP, Gregor
#3
Interno senčenje, karkoli naj bi to že bilo, ne pomaga nič. To je menda jasno. Ko je vročina enkrat noter, je vseeno, kje se ustavi. Senco vam pa naredi, to ja.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#4
Ni čisto tako: ker je na zgornji strani (okno) srebrna, večino sevanja odbije nazaj ...

LP, g
#5
Po 10 letih življenja pod streho, od tega 2 brez zunanjega senčenja, bi rekel samo, da je to nujen dodatek za strešna okna. Vse kar je znotraj je brezveze proti vročini
#6
Če že misliš potrošiti 500€+ raje investiraj v nabavo klimatske naprave, le tako narediš mansardo prijetno za življenje tudi v najhujši vročini....roleta, mrežice itd. pomagajo mogoče samo slabih 10%, sem meril z IR merilcem sevanje pred in po nabavi, na koncu se je montirala klima.....lastne izkušnje 15.let v mansardi
#7
Pozdravljeni,

Pred kratkim sem na štiri strešna okna montiral ssl rolete m06 v spalnico in otroško sobo. Zamenjava za siesta. Zadeva je res draga. Naše izkušnje zadnjih 14 dni: 
- montaža je enostavna in hitra (45 min na kom), deluje tiho, izdelava kakovostna,
- ob sončni pripeki res velika razlika med siesta in roleto, 
- naredi resnično temo v spalnih prostorih, če je okno montirano pravilno (v pravi kot)
- manj kondeza na steklu - upajmo na skoraj nič,
- zelo dobra zvočna izolacija, bila že dva naliva ponoči, ki smo jih gladko prespali, včasih nobenega dežja nisem preslišal.

Slabosti:
- kot že napisano cena,
- življenska doba baterije od 6 do max 10 let "podatki nemški forum" (lahko zamenjaš sam, navodila na youtube, nova baterija 45 eur/kom) 

Ne predstavljam si več stanovanja brez rolet.

lp.
Marjan
#8
Zunanja roleta dobro deluje proti pregrevanju.

Cenejša varianta notranji rolo tudi deluje, ker/če je zunanja stran srebrna in odbija svetlobo. Segrevajo se pa robovi okna.
Rolo z vodili cena okrog 100€/kos, montirano spomladi.
#9
Kako pa je pod IR-odbojnim steklom, ima kdo izkušnje? Gre za Veluxov model 0069. Ali je še potrebno zunanje senčilo?


Skok na forum:
Zadnje novice