Splošno > Mnenja in predlogi
Stare pečnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stare pečnice
#1
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kakšno je vaše mnenje glede starih pečnic od krušne peči. Imam željo uporabiti cirka 120 let stare pečnice katero se v kar dobrem stanju. Peč bi na novo pozidal pečar tako da bi bilo to strokovno narejeno me pa zanima če ima kdo takšno peč iz starih pečnic kako se zadeva obnese, če pečnice kaj pokqjo oziroma se pojavljajo kakšne težave?
Hvala za odgovore!
#2
Živjo,
sam sem dve leti nazaj zamenjal krušno peč z novo... Bistvo je, da pečnicam ne odpada glazura, oz. da so kompaktne in se ne krušijo... če si predstavljaš, na spojih, oz. kjer bodo "lepljene" na podlago, če odpada zgornji sloj, ne bodo držale... Je pa res, da so meni novo peč naredili po principu dveh slojev in tako dim nima možnosti da bi uhajal... Peč sem menjal ravno zato, ker so pečnice razpadale, ker je bila hiša ene dve leti brez kurjave in so pečnice zmrznile je raztezanje naredilo svoje.
LP Butale

PS: Na novo peč sem dal "navadne keramične ploščice", ki sem jih uvozil iz nizozemske in je super izpadlo...

Upam da se da odpreti: Fotka
Kdor ne vpraša ne izve.
#3
Če so po 120 letih v dobrem stanju, potem ne bi smelo biti težav. Če pa imajo kakšno napako, jih pa ne bi vgradil, sortiraš in uporabiš najboljše.
#4
Dejansko lepo izpade! Kakšna pa je bila cena za material in postavitev? Imamo precej zdelano kmečko peč, za katero bi samo za popravilo dali od tri do štiri jurje plus jurja nov dimnik. S tem, da ni neki izjemni primerek.

Za OP pa: če so pečnice lepe in cele, ni popolnoma nobenega razloga, da se ne bi vgradile. Ne vem, koliko je stara naša peč, hiša je stara 200 let, ampak ploščice so načeloma v redu, rahlo spušča skozi fuge.


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »