Kar naredi dom > Vrt in okolica
Težave z novim hidroforjem AL-KO

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Težave z novim hidroforjem AL-KO
#1
Zdravo!

Prosil bi za nasvet. Kupili smo AL-KO hidrofor črpalko za domačo rabo,  ker se nam je stara črpalka pokvarila. Zdaj imamo model HW 5000, ki pa ima notri še računalnik in se avtomatsko ustavi če je prenizek pritisk vode. Moral bi biti vsaj 3 bare, nam pa pride do 2.8 ali 2.9 ter se avtomatsko ustavi ter jo je treba ročno nazaj prižgati. Ali se da to kakorkoli spremenit da se pumpa ne bi avtomatsko ustavljala?

Lep pozdrav, Žan
#2
Nejasno napisano. Kolikor vem, ni noter nobenega računalnika, zgolj tlačno stikalo, mogoče kaka zaščita proti shemu teku. Kolikšen pritisk ima dovod vode, če gre le za povečanje pritiska v intalaciji? Ali morda dovodno vodo sploh sesa iz nižjega nivoja? Je 2,8 oz 2,9 bara izhodni pritisk? Sumim, da imate zanič povratni ventil, zato morate črpalko ročno prižgati, da potegne vodo. Ne vem pa, koliko je odporna proti suhemu teku? Skratka kup nejasnosti.
#3
Hvala za odgovor. V deklaraciji izdelka smo prebrali, da ima vgrajeno zaščito proti suhem tekom, kar pomeni da po 90sec izklopi črpalko, javi alarm za pomanjkanje vode. V našem primeru zelo malo vode zmanjka oziroma časa. Tlak na zaslonu črpalke je 2.8 bara, da pa normalno deluje bi morala imeti 3 bare oziroma dodatnih pol sekunde. Ali se da to zaščito proti suhem teku izklopiti/odstraniti? Ventili verjamemo, da so v dobrem stanju.

Lp
#4
mogoče na spojih nimaš dobro zadihtan pa ti sproti vleče zrak v sistem.
Preveri spoje.
#5
Spoji so dobro zadihtani, problem tako nizkega tlaka je ker imamo malo manj vode v izviru oz. zabiti cevi. Težave imamo z to novo črpalko predvidevam da zaradi moči (da je rahlo premočna za naš izvir). Zanima me če se da kako izklopiti ali spremeniti sistem za zaščito pred suhim delovanjem.

Lp
#6
dej podatke o tej črpalki pa bomo mogoče kaj več vedeli
#7
Iz kje pa ti s ploh crpas vodo? Iz vodnjaka ali neke zabite cevi?
Sonce naj sveti vsak dan!
#8
Se lahko vmešam z enim vprašanjem?Prek hidroforja bi zalival zelenico.Ker delam probe imam na izhodu dve pipi.Če priključim na eno razpršilec se pumpa vklaplja in izklaplja,ker so nastavitve tlaka;vklop1.5 bar,izklop 3 bare.Če priklopim drugi razpršillec še na drugo pipo se hidrofor ne ustavi ker ne doseže tlaka  tri bare.Malo mu manjka, vendar zelo lepo in enakomerno zaliva.Ali je takšen režim pri hidroforju sploh dovoljen?Lp.
#9
Najbolj zdravo za črpalko to ni. Jaz bi raje pustil vklopljena oba razpršilca.
#10
vse je normalno,koristite besedo premosorazmerno,............ večja se poraba vode,večja se obratovanje črpalke.
#11
A to pomeni,da črpalki nič ne škoduje,če deluje dve uri neprekinjeno?
#12
Črpalki ne škoduje, če dela dve uri neprekinjeno.

Škodi pa veliko število vklopov in izklopov tlačnemu stikalu.


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »