Splošno > Kr neki
Bela voda v bazenu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bela voda v bazenu
#1
Pozdravljeni,
Imam problem s bazensko vodo. Prostostojec 5,6 m je premer, pa 1,2m globina. Lani je voda ostala noter, dodalo se je neka tekocina za prezimovanje, bil je pokrit s ponjavo. 
Letos jaz to odkrijem, sem mislil, itak je voda jin, jo bomo ven spustili, pa novo noter. 
Ampak je dobro zgledala, ni bla zelena, sam mal motna. 
No potem jaz to dolijem kolikor je manjkalo, vklopim crpalko s pescenim filtrom. Ko se je to vse skupaj premesalo je postala voda bela, kot taka milnica. Naredim klor sok, skor pol kile klora s aktivnin kisikom noter. Ph minus tudi. Drugi dan zmerim, klor pokaze vijolcno bi rekel cez 3mg/l, ph 7,2  voda se kr bela. Grem noter, je poden spolzek, berem kaj je to, zasledim, da os to lahko alge. Potem grem po algecid dam 4 dcl noter. Po podu kar z eno metlo coham da tisto spolzko dol spravim. Filter skoz laufa, voda se kr bela. Sicer se delno posede, ko hoces s tistim sesalcem ko se na crpalko prklopi to posrkat pa se hudic vse skup dvigne in je spet cist belo se ne vidi poden. Taki mali beli delci lebdijo v vodi. 
Vrzem bistrin noter da bi se ti delci povezali, in bi jih potem filter prestregel. Spet nic. Gledam da je bistrinu rok potekel. Ajd recem grem po novega od planet pool sredstvo flockstar za kosmicenje. Danes sem to vlil 2 dcl noter. Vceraj sem tudi pesek v filtru zamenjal. 
Ce se to ne bo pomagalo nimam idej kako to vodo spucat, razen da vse skup ven spustim pa novo noter nalit. 
Sam to je skor 20 kubikov, zdaj je topla, ne bi rad to ven spuscal. 
A ima kdo kako idejo kako vodo naredit bistro? 
Cista jeba s temi klincevi bazeni.
#2
Po vsem tem, kar si že zmetal not bi ti še kar v tej vodi čofotal, samo, da ni bela. Pokliči nekoga, ki se spozna na to in si naj ogleda stanje in svetuje.
#3
Tuki po mojem ne rabiš nobenga svetovalca, vodo ven pa drugo not, se bo hit ogrela. Pa počisti ga dobro ko bo prazen.
#4
1x na leto boš pa ja raskiral 20m3 vode. Glede na kemijo, ki so jo zmetal noter, te ta menjava vode pride ceneje.
#5
Saj bo zgleda res treba ven spustit, zdaj je vec kot 12 ur od tega kar sem dal noter sredstvo za kosmicenje, crpalka skoz dela, voda pa se kr bela.
#6
Vceraj zvecer sem za probo dal crpalko s peskom proc, pa gor priklopil cpalko na kartusni filter  ki je bila poleg bazena. Danes zjutraj grem gledat ce se je kaj ulovilo gor, in je bilo vmes med tistimi rebri filtrirnega papirja kot tak bel zele. 
Nekaj nesnage je na dnu, tisto bom poskusal ven potegnit na vrtno cev. Zdaj sem filter fajn spral in nazaj zalaufal, ce se bo kaj potegnilo ven. 
Imam ubcutek in tudi bral sem nekje  da kartusni filter zadrzi manjse delce kot pesek. Tak da ne vem kaj tako opevajo ta pesceni filter, ko ni vreden pol piskra mrzle vode. Zgleda gre to kr skoz. Pa tista crpalka je bila dodatno kupljena nekih 240 eur je bila. Pa slabse puca kot ta plastik fantastik ko je bil poleg. Plus tega pa se na pesceni pise 230 W moci, na tej navadbi pa 86W. Se pravi zadeva  porabi bistveno vec elektrike od navadne.
#7
Vse si naredil, razen tistega, kar bi bilo najbolj logično!
Torej raje popravljaš "scavnico", kot da bi spral bazen in zamenjal vodo......
#8
Ja pa hudica, ce sem mislil, to bo mal klora pa filter zrihtal. 
Dve ali tri leta nazaj smo meli enga manjsega se 3,6 x 0,76 m. Ko smo delal izkop okrog bajte za hidroizolacijo je tist prah prisel v vodo, je bil pokrit s tisto orginal ponjavo, cez tiste luknjice je slo cez. Jo v glavnem voda je bla cist rjava. Pa sem dal noter klor pa potem se bistrin, voda je bila kristalno cista. Parkrat sem filter spral, ko ga je zabilo. 
Zato sem mislil, to ni problem, bo kemija spucala. Ampak letos tole me pa zajebava, in se ne spuca za vraga ne. Ne vem kaj je to, laufa cez filter, in zadeva gre cez, filter ne zadrzi, tudi sredstva za kosmicenje ne pomagajo. 
Neke usedline so se naredile, tisto sem potegnil kolikor se je dalo s cevjo na podtlak ven. Nekaj zelatinastega je filter prestregel. Se vedno pa je motno, je bolse, ni pa bistro. 
Smotano mi je pa zdaj teh skoraj 20 kubikov ven spuscat, potem pa od soseda cevi vlacit, to smo iz vrtine lani polnili. Ne mores to iz vodovoda filat, je prevec. A ves tist, ko upas da bos nekaj dal noter pa bo problem resen. Da gres ven spuscat, en dan ven spuscas, pol to sprat pa spet potem tisto vodo problem od spiranja ven spravit. Potem nazaj filat, po tisti pol colski cevi traja. Potem pa da se tista voda segreje, gre 5 dni okrog. Tezko se je odlocit. 
Kaj hudica je to, ce sem dal klor, potem cez dva dni algecid, filter skoz laufal, potem sem se probal s kosmicenjem, pa ne potegne ven. V preteklosti sem zrihtal ze tako slabo vodo, da ko si pral filter je bila ta zelen ali pa rjav od prsasnih delcev, zdaj pa je voda mlecna, a hudic tega ne morem zbistrit.


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »