Splošno > Kr neki
Prevarani z strani gradbinca

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prevarani z strani gradbinca
#1
Pozdravljeni

Prosimo za pomoč

Z strani gradbenika sina Dragana Simić s.p. in očeta Zoran Simić s.p. iz Ljubljane, smo kljub plačilom ostali praznih rok.

Zgoraj omenjena gradbenika smo najeli za gradnjo hiše do 3 GF, ki jo kljub plačilom in pozivom nista dokončala, in nas pustila na cedilu da sva morala hišo dokončati sama, denar pa sta pokaserala. 

Po raziskovanju sva srečala podobne primere kot midva, ki sta jih je oguljufala zgoraj omenjena gradbena izvajalca in ugotovila da to počneta verižno in da jim do sedaj ni nobeden stopil na prste. Ker gre za res velike vsote denarja pri vseh strankah smo se odločili za tožbo, in prijavo policiji. 
Tam so nam dejali da se nas zbere čim več če želimo kaj doseči, pač tako je v naši državi.

Če je kdo bil žrtev omenjenih gradbincev nas kontakterite saj z skupnimi močmi lahko kej dosežemo.

Oziroma kakršno koli pomoč in nasvet bi bil v veliko pomoč.

Hvala 

Lp
#2
V kolikor ste 100%, da te vaše trditve zdržijo na sodišču, vzemite dobrega odvetnika, ker sta oba s.p., jamčita z vsem svojim premoženjem. Tako, bi jaz naročil odvetniku, da jima takoj vpiše plombe na njuno premoženje, do razrešitve pravde, da bo potem način, kako izterjati prisojen denar, potem pa v pravdo. Skupinske tožbe pri nas ni, vseeno, pa lahko pričate eden drugemu, kjer bo sodišče potem lažje vedelo, da tako poslujete in je to za njiju značilno. Seveda ne pozabite podati tudi prijave tržnemu inšpektoratu.

Pazite, pa, kot sem napisal, da to, kar trdite drži in je pogodbeno in drugače jasno dokazljivo.
#3
Skupinske tožbe res ni, gre pa za nekaj drugega. Če podjetnik nekoga "nategne", se lahko izgovori na težave pri poslovanju in ni to nič posebnega.
Če je pa nategnjenih več, potem gre za namerni nateg in je to druga kategorija.
Zato tak nasvet.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#4
plombo na kaj? na lopato in karjolo? tisti šipci so itak na črno zaposleni pri takih majstorih, tak s.p. podjetnik živi v socialnem stanovanju, ki mu ga mi pošteni davkoplačevalci plačujemo, živimo njihove delikvente, ter jih šolamo brezplačno...
upam da jih pravočasno ustavite in izterjate dolg z obrestmi vred.
#5
Če napisano drži, potem je to prav gotovo osnova za tožbo. Vseeno pa se prej prepričaj, da imaš dovolj verodostojnih dokazov in pa se pozanimaj o nepremičninah, ki jih imata v lasti. Najmanj lahko dobiš podatke o stanovanjski hiši na njunem naslovu. Najdeš jo na googel map, kjer boš videl tudi njen izgled, sicer pa pojdi na portal "Javni vpogled v podatke o nepremičninah":http://prostor3.gov.si/javni/login.jsp?jezik=sl, kjer boš našel št. parcele ter številko objekta. S tem greš potem v portal zemljiške knjige in tam ugotoviš lastništvo ter eventualne hipoteke.
Je pa še "malenkost". Če res verižno tako poslujeta, je težko verjeti, da ju ni še nihče prijavil ali tožil. In, ker se jima očitno ni nič zgodilo, je možno v ozadju tudi kakšna korupcija.
Torej, preveri premoženjsko stanje potem pa v napad z odvetnikom.
#6
Hvala vsem za nasvet.
Smo že v kontaktu z odvetnikom ter mu predali vso dokumentacijo. Ker je zadeva pri vseh podobna je zelo opazno da to delata sistemsko in verjamem da nas je veliko več.

Ker gremo sedaj vsi skupaj čez to, verjamem da so nekateri poskušali ampak ko vidiš kako naša pravna država deluje, rabiš veliko energije in denarja da dosežeš pravico. Ko si pa v gradnji hiše pa je vsak evro pomemben.

Ker sta pa to zadevo verjetno dobro preštudirala pa jim nimamo na kaj dati plombe saj vse imata najeto, tudi stanovanja na katerem imata prijavljeno podjetje. Tako da upamo da jih vsaj ustavimo in kasneje mogoče povrnemo stroške ozirom vložen denar.

Zadeva je predana tudi tržnemu inšpektorju.


Skok na forum:
Zadnje novice

Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
21.09.2022 ob 07:43:24
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
Brez stresa, brez dela. Samo sprostite se in uživajte z družino in prijatelji. Vljudno vas vabimo na dan odprtih vrat v Krmelj, v... Beri dalje »
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
16.09.2022 ob 14:27:50
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
Smo vaš zanesljiv partner na področju gradnje in obnove, s ciljem uresničiti vaše projekte in nadgraditi vaše... Beri dalje »
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
05.09.2022 ob 12:41:43
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
Stanovanjski kredit Sam pojem »kredit« izhaja iz latinske besede Credere in pomeni varovati, zaupati. Pri kreditnem razmerju... Beri dalje »