Splošno > Kr neki
Reflektorji za muzejček

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reflektorji za muzejček
#1
Zdravo

Doma urejam malo spominsko sobico. Glede vitrinc ni dileme, led trakovi. Vprašanje se mi pojavi pri stropni osvetlitvi..Dodal bi rad reflektorje z katerimi bi osvetlil ključne predmete. Oddaljenost od predmetov do  cca170 cm..

Kaj mi svetujete?

Ne bi pa rad dajal enormne zneske..bi pa rad da deluje..

Hvala za vsak nasvet..
#2
Gre za dodatno osvetlitev. Za to so primerne svetilke z ozkim kotom sevanja svetlobe. Je pa tu zelo pomembna postavitev svetilk. Paziti moraš nameč na bleščanje. Če se bo svetlobni žarek odbil od predmeta ravno v oči opazovalca, potem bo taka osvetlitev zanič. Predlagam ti, da izbereš takšne svetilke, ki jih lahko vrtiš in s poskusi določiš ustrezen položaj. Malo si poglej kataloge (jih je veliko morje) ali pa se oglasi v salonih nekaterih prodajalcev svetil. Oni ti bodo lahko tudi konkretno svetovali, kupiš pa seveda tam, kjer bo najceneje.
#3
Malce še poguglaj za osvetlitvijo razstavnih prostorov. Pri 170 cm utegne kdo stopiti med reflektor in eksponat, pa bo zgolj senca. Osvetlitev naj bi bila čimbližja, hkrati čimmanj moteča. Pri zelo majhnih eksponatih smo uporabili celo samo led diodo na drobnem kablu, spoj zakrit s skrčljivo cevko.


Skok na forum:
Zadnje novice

Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »