Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Jupol in kompresor?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jupol in kompresor?
#1
Zdravo!

Spravil sem se olepšat garažo, ki je zgrajena iz opeke z vidnimi fugami, ki niso ravno "fine". Ker je površina precej neravna in ima mnogo fug, sem prišel na idejo, da bi jo špricnil s kompresorjem, notri pa bi dal jupol (namesto barve za les/kovino...). No, danes sem to poizkusil in gre, ampak zelo zelo počasi, kljub temu, da sem Jupol Gold še razredčil.

Ker nisem ravno mojster za tovrstno barvanje sprašujem če je morda problem v šobi (imam 1.5) ali v pritisku (imam en poceni kompresor, ki zmore dobrih 5 barov). Štos je v tem, da moram na pištoli zapreti curek do konca (da je snop povsem ozek), da se sploh kaj vidi na steni. Sicer prši en oblak ven, ki se stene sploh ne prime. Jaz ugibam da je barva pregosta...?

Kaj menite? Je to sploh izvedljivo s takšnim orodjem, ali naj raje nabavim namenski pršilec za stensko barvo (nekaj v tem smislu: https://www.bauhaus.si/ureditev-doma/bar...o-barvanje)? Maček in čopič odpadeta, ker je stena preveč neravna, porozna, mnogo fug...
#2
Jupol gre preverjeno z motorno škropilnico za drevje....kako prebelit štalo v 1 uri
Drgač pa tista pištola, kako ji že pravjo... Wagnerca
#3
Smile Motorne škropilnice nimam. Torej nabava namenske pištolce... Tisto Iskrino sem si ogledal. Wagnerca je 2x dražja - verjamem da tudi boljša...
#4
Al pa tist jež za špricat na fasado, nevem, zgooglaj
#5
Poizkusi zmanjšat pritisk na šobi, bo mogoče manj meglo delalo
#6
Najprej zamenjaj dizo, največjo kolikor se da za tvoj tip pištole.
#7
Z manjšim pritiskom sem sprobaval včeraj, ni dalo boljših rezultatov. Šobe.. ja, verjetno bi bila kakšna 2.5 boljša, ampak ker nisem bil ziher da bi bil to pravi pristop, sem danes enostavno nabavil Iskrin pršilec. Planiram, da ga preizkusim v četrtek, poročam kako bo šlo Smile
#8
Meni je uspelo tako površino hitro in dobro prebeliti s tistim TopShop špricalnikom barve. Paint Zoom al kako že.
Sem bil skeptičen pred pričetkom dela, ampak se je povsem dobro obnesel.
Za določanje gostote barve pa je zraven ustrezno orodje.
#9
Evo, sporočam, da je Iskrin pršilec svoje delo opravil. Jupol Gold sem moral malce razredčiti, glede na priložen "test viskoznosti", potem pa gasa.


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »