Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Prodaja stare hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prodaja stare hiše
#1
Živjo.

Radi bi prodali staro hišo, zgrajeno okoli leta 1900, v kateri že dolgo ne živi nihče. Hišo bi bilo najbolje podreti in sezidati nekaj novega, ni pa spomeniško zaščitena.

Potencialna težava pri sami prodaji je v dejstvu, da hiša ni vpisana v kataster stavb, kar po mojem razumevanju pomeni, da tudi nima uporabnega & gradbenega dovoljenja.

A je hišo v takšnem pravnem stanju možno prodati, da bo pogodba overjena in mogoč vpis v ZK? Ali pa je možna prodaja, po prodaji pa se kupec ukvarja s pridobivanjem up. in gr. dovoljenja ter z vpisom v ZK.

Hvala.
#2
Hišo se da prodati. Vprašanje je cena. Če najdeš kupca, potem se lahko vse zmenita, glede na starost se lahko tudi pri notarju overi da je zadeva taka kot je. Kaj bo kupec z njo počel pa ni več tvoja skrb. Če misliš da ne bo slo skozi pa pač podreš hiso kar te stane par tisoč eurov in prodaš potem zazidljivo parcelo.
#3
Ne hiše podirat in potem prodajat parcele. Mogoče se potem sploh ne bo dalo zidati. Tudi komunalni prispevki pa še kaj drugega propade. Prej se je treba temeljito pozanimati.
#4
Seveda je možno tako prodajat.
Jaz sem kupil parcelo s staro podirajočo se hišo, brez kakeršnih koli papirjev.
#5
Če ima kupec namen hišo podreti ne vem za kaj bo kdorkoli iskal gradbeno in uporabno dovoljenje.
Zagotovo pa se hišo/nepremičnino da prodati.
Sonce naj sveti vsak dan!
#6
Citat:Če ima kupec namen hišo podreti ne vem za kaj bo kdorkoli iskal gradbeno in uporabno dovoljenje.
Prvič, če imaš za porušeno hišo uporabno dovoljenje, potem se pri novogradnji prizna del komunalnega prispevka, ki je "pripadal" porušeni hiši.

Drugič, če parcela slučajno ni na zazidljivem območju, potem sploh ne moreš graditi, če z gradnjo ne nadomeščaš obstoječega legalnega objekta (pa še to ne v vseh občinah).
#7
Samo za info.
Moja podrtija ni imela uporabnega dovoljenja, niti vode in kanalizacije ne. Elektrika pa je bila odklopljenja v zgodnjih 80-ih.

Kljub temu so mi priznali znižanje komunalnega prispevka.


Priložene datoteke Predogledne slike
   


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »