Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Garazna vrata - alu ali zelezo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garazna vrata - alu ali zelezo?
#1
Pozdravljeni,

v garaznem naselju moram zamenjati lesena garazna vrata. Delam dvokrilna, brez oken, z dvema zracnikoma. Dobil sem cca 10 ponudb, nekako sem skrcil na 2 ponudnika: eden ima vrata iz aluminija, drugi iz jeklene pocinkane konstrukcije.
Cenovno sta skoraj isto (cca 100eur razlike), oba 10 letno garancijo, 4cm izolacijo, oba vkljucujeta montazo, odvoz, itd.. skratka skoraj enako, glavna razlika je v materialu samih vrat. Malo sem googlal, so plusi in minusi za vsak material. Ker so garaze bolj na samem mi je varnost dokaj pomembna, verjamem pa, da je cilinder bolj pomemben kot sam material vrat (dodal bom pa tudi ocesi za dodatno obešanko), rezat jih verjetno ne bo šel nihce Smile
Pa še tule vprašam za mnenje: bolje aluminij ali zelezo?

Hvala in lep pozdrav,
Matic
#2
Kar se tiče vloma železo, pa še kake ojačitve čez ........
#3
V času baterijskih fleksarc ne biti tako prepričan da nekdo ne bo šel rezati tisti dve očesi.ali tecaje vrat. Seveda, če boš imel za njih zanimivo robo notri. Naključno pa najbrž res ne boš izbran.
Sonce naj sveti vsak dan!
#4
Naj vrata v tvojo garažo zgledajo bolj "bullet proof" kot sosedova, pa se boš rešil večine idej vloma.
#5
Ja, glede varnosti verjamem, da bo šel raje k sosednji garazi, ki ima 50 let stara in zvita lesena vrata, kot pa se mojih 3 kljucavnic lotil.. ce imam nekdo namen seveda lahko vlomi v karkoli, samo za nakljucnega tatica..
Ok, potem kakšnih drugih zadrzkov za zelezna vrata ni, narocim. Se mi je zdelo zanimivo/hecno/cudno, da samo 1 ponuja zelezna, ostali vsi alu, zato sem raje vprašal.
Hvala vsem za odgovore.
#6
A bo v garaži enaka roba kot sedaj ali kaj druga? ker če sedaj niso skozi lesena šli, mislim da bo bolj vseeno kaj je sedaj.
#7
Ce razmisljam kot lopov, bi se prej lotil garaze z novimi vratmi, ker bi pomislil, da je lastnik z le temi zelel zavarovati vsebino garaze. Za starimi lesenimi razmajanimi vratmi, ki se jih odpre skoraj brez truda, noben lastnik ne bo hranil vrednejsih predmetov. Ker pravis, da obstaja moznost vloma, nabavi vrata, ki ne bodo prevec odstopala od ostalih v liniji oziroma okolici.
#8
Potem imaš vse na dlani v osnovi močna vrata, ki na zunaj izgledajo, bedno razpadlo, da si takoj noter.....


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »