Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Izvajalci del

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izvajalci del
#1
Pozdravljeni,

ker bom začel z zbiranjem ponudb izvajalcev del do III. gradbene faze, bi prosil za informacijo glede teh za gradnjo v okolici Ivančne Gorice.
Seveda bi želel informacijo o dobrih izvajalcih.


Hvala in lp.
#2
sijared,
gradil pa boš ............? Klasična - montažna - skelet-????
Lep pozdrav
#3
Klasicna gradnja.. Je izvajalca (po priporocilih) za letos nenormalno tezko dobiti oz. ze da bi pridobil ponudbo je misija nemogoce.
Hiso bi rad pokril do najkasneje do konca meseca oktobra. Izvajalca za gradbena dela in krovska dela sta lahko razlicna.
Seveda rabim tudi nadzornega in zeleno je, da je odziven in dec in pol (korekten in dela v dobro investitorja).
#4
sijared ,
je, zdej si pa ris prepozn, če hučiš  do oktobra ( drži, nisi napisal do katereg leta) Wink , letos, hišo pokrit.
Sem potelefoniral in vprašal kako z prostim termimom, pa so se mi nasmejali.
Za Zemeljska dela imaš kar primernega v tvoji okolici. ( že videl izdelek); če se motim je Pušljar.
Za gradbinca, pa vsaj ta teenutek ne vem.
Lep pozdrav
#5
Som16, hvala za pomoč.. Našel gradbinca, ki je imel čas zaradi izpada dela (težava statike), tamponsko nasutje z 24t kopačem iz sosednje vasi, krovec iz sosednje vasi.. Glede na vse se je z vztrajnostjo in dobrim glasom hiša pokrila.
Manjkajo še sledeči izvajalci:
- estrih cca. 180m2
- keramika cca. 110m2
- talno ogrevanje cca. 180m2
- fasada cca 450m2 (vse izračunano na oko)

Kdo pozna priporoča?
Nujno:
1. korekten odnos
2. kvaliteta
3. normalna primerljiva cena
#6
sijared,
u 3...m...., sm napisu, pa ni šlo skuz.

za estrihe kontaktiraj g. Božo 040-609-605 ; tudi g.  Filip 041-546-494,......
za talno kontaktiraj g. Jože 041-626-999 ; tudi g. Ivan 040-630-087,....

osatlo so zasedeni. Javi. Wink
Lep pozdrav
#7
They're produced by the very best degree developers who will be distinguished for your polo dress creating. You'll find polo Ron Lauren inside exclusive array which include particular classes for men, women. ten commandments
#8
Pozdrav,

naslov teme je pravi tako da ne odpiram nove. Načeloma bomo iskali izvajalce za pomlad 2023.

Ima mogoče (v teh posebnih časih) kdo kak dober nasvet pri izbiri gradbinca (okolica
Kranja sicer) oz. vsaj pokomentira moje dileme. Tako kot vsi bi rad solidnega izvajalca za gradnjo, ki pa vseeno teh težav s cenami in splošno zasedenostjo gradbincev ne izkorišča da brezsramno "lupi" ljudi. Pa da ne bo pomote, vem da tudi gradbinci niso v idelani situaciji ampak pač nek fer play. In če mi nekdo reče da hiša na ključ pride 1300 nekdo pa 1500, je sicer možno da govorita o povsem različnih hišah, možno pa tudi da se samo drugače cenita. In ta razlika pri 150 m2 znese 30.000, kar pa ni zanemarljiv podatek.

1) je v teh časih pametno imeti ponudbe, kjer je vključeno delo in material (npr. za talno ploščo), ali bi bilo bolje imete ločeno postavko npr. za delo pri talni plošči in ločeno za material (ker kot stranka verjetno lažje nekaj primerjaš, saj se strošek dela ne spremeni vsakih 14 dni - vsaj meni se plača žal ne spreminja tako pogostoSmile) - no seveda ob predpostavki da gradbinc sploh tako ponudbo naredi.
2) so rabati ki jih gradbinci dobijo pri nakupu zelo različni in bi lahko vplivali na končno ceno storitve ali je o tem meni kot investitorju brezveze razmišljati (v smislu ali iskati nekoga ki bo "manjši" in bo verjetno dražji material al večjega, ki ima mogoče več rabata in ima več stroškov z organizacijo)
3) ali gradbinci v cenah upoštevano tudi morebitne korekcije cen navzdol, če do tega pride - menda tudi do tega pride in menda nekateri to tudi upoštevajo
4) je kdo primerjal če bi dobil izvajalca iz druge regije - ali je to sploh smiselno razmišljati (kar mogoče pridobiš na račun morebitne cene storitev, pa verjetno plačaš  na račun vožnje ali namestitve delavcev)
5) ima kdo kako izkušnjo s kreditom in klasično gradnjo (ne na ključ) .. v banki so mi na info sestanku rekli da naj bi kredit "počrpal" v enem letu .. OK, mi je jasno če kupil Marlesko in podpišeš pogodbo, se skreširaš in je zadeva urejena. Medtem ko pri klasični gradnji, kjer lahko že prvi zamuja s časovnico.. to ni tako enostavno.

Evo iz zapisanega je jasno .. še en začetnik Smile ker pa ste tukaj nekateri z veliko gradbenih izkušenj nekateri pa ste "samo" svoj življenjski projekt uspešno zaključili ali pa bijete takšne in drugačne boje, pa bom vesel vaših komentarjev.
Lp,
Tine
#9
kroglicni_ ,
bompokomentiral; zapis z odebeljeno:

1) je v teh časih pametno imeti ponudbe, kjer je vključeno delo in material (npr. za talno ploščo), ali bi bilo bolje imete ločeno postavko npr. za delo pri talni plošči in ločeno za material (ker kot stranka verjetno lažje nekaj primerjaš, saj se strošek dela ne spremeni vsakih 14 dni - vsaj meni se plača žal ne spreminja tako pogostoSmile) - no seveda ob predpostavki da gradbinc sploh tako ponudbo naredi. vsekakor delo+material; če se dogovoriš na ključ do III. faze imaš fiksne cene; plačilo kot se dogovorita , da so cene fiksne!
2) so rabati ki jih gradbinci dobijo pri nakupu zelo različni in bi lahko vplivali na končno ceno storitve ali je o tem meni kot investitorju brezveze razmišljati (v smislu ali iskati nekoga ki bo "manjši" in bo verjetno dražji material al večjega, ki ima mogoče več rabata in ima več stroškov z organizacijo)  na rabatih žaslužijo, koliko popusta si izboriš je odvisno od pogajanja; glede na znanje izvajalcev, ti že zelo dolgo časa ne izdelajo kaklulacij cene in se mi zdi, da je tako "" na oko "" že kar kartelno dogovorjeno gled ecene; niha pa rahlo od lokacije del ( Izola ---- Hodoš)
3) ali gradbinci v cenah upoštevano tudi morebitne korekcije cen navzdol, če do tega pride - menda tudi do tega pride in menda nekateri to tudi upoštevajo zelo redko; opcija, da ti sam nabavljaš material
4) je kdo primerjal če bi dobil izvajalca iz druge regije - ali je to sploh smiselno razmišljati (kar mogoče pridobiš na račun morebitne cene storitev, pa verjetno plačaš  na račun vožnje ali namestitve delavcev) noben investitiro ne bo plačal bivanja za delavca iz Hodoša na Gorenjskem , izjemoma na Obali; velika investitcija
5) ima kdo kako izkušnjo s kreditom in klasično gradnjo (ne na ključ) .. v banki so mi na info sestanku rekli da naj bi kredit "počrpal" v enem letu .. OK, mi je jasno če kupil Marlesko in podpišeš pogodbo, se skreširaš in je zadeva urejena. Medtem ko pri klasični gradnji, kjer lahko že prvi zamuja s časovnico.. to ni tako enostavno. smo pokomentirali, da se uspešno da zgraditi in vseliki klasična v enem letu oz. nekaj prej; odvisno od zagretosti investitorja in njegove denarnice - načrtov.
Lep pozdrav
#10
Som, hvala za odgovore. Lp, Tine
#11
@som16

Mislim da cena materiala za projekte, ki trajajo dalj časa, ni fiksna - če gredo cene v splošnem gor, ti lahko tudi izvajalec dvigne ceno.


Nimam osebnih izkušenj s tem - lahko še kdo drug komentira.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
17.05.2022 ob 12:41:47
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo premierno predstavitev naše izjemno priljubljene in sodobno zasnovane... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »