Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Spraznitev kolesarnice v bloku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spraznitev kolesarnice v bloku
#1
Pozdravljeni,

Zanima me, če lahko sosedi oz. upravnik bloka spraznijo skupno kolesarnico v bloku, kljub obvestilu na oglasni deski? Obvestila nisem videl, kolesa pa so končala v odpadnem kesonu, mogoče tudi kje drugje. Tudi če bi me osebno kdo obvestil se mi zdi sporno, da lahko nekdo na svojo roko meče stran tujo lastnino iz prostora, ki je namenjen shranjevanju koles.

Hvala in lp
#2
Lahko, ce je bilo ustrezno javljeno vsem. Pri vas ocitno ni bilo?
#3
@mucek; Naj bi bilo obvestilo na oglasni deski, sam zelo redko pogledam na njo in tega obvestila nisem videl. Druge oblike obveščanja ni bilo. Kaj če je nekdo odsoten dlje časa, službeno, dopust ipd. Prav tako ne bi mogel videti obvestila.
#4
Ne smejo!

Pri nas v bloku je hišnik izgubil na sodišču (pa je delal samo po navodilu upravnika), ker ga je lastnik kolesa tožil za odtujitev tuje lastnine.
Kolesarnica se smatra kot skupna lastnina katere si tudi sam lastnik v sorazmernem deležu.
#5
Pri nas se je svoj cas uradno sklenilo na sestanku HS, da se kolesarnico izprazni krame. Vsako stanovanje je dobilo priporocen dopis, nalepke za svoja kolesa, neoznaceno saro se je potem cez nekaj casa prestavilo za 14 dni ven (v smislu poberi, ce je tvoje), potem pa na dinos.

Lp, G
#6
če ne bereš oglasne deske,potem se obnašaš,kot tujec v smislu,da ne živiš v tem bloku,kar je potem prav,da so naredili to,kar so naredili.
Oglasna deska je prostor kjer se postavljajo Obvestila,katera se tičejo stanovalcev,če si ti jebiveter,potem ne jokcaj.
#7
Tvoje lastnine ne morejo kar tako vstran vreči, če je v zato namenjenem skupnem prostoru.

Najbolj korektno in prav se mi zdi tako, kot je napisal mucek.

Kaj boš naredil?! To da ne bereš obvestil, ti ni v prid, kar si že ugotovil. Lahko tožiš odgovorno osebo/"vun bacača", če se ti splača.
#8
Mene je vedno fasciniralo, kako nekateri lastniki v bloku dejansko čisto nič ne spremljajo, kaj se dogaja, ne berejo upravnikovih dopisov, ne spremljajo rezervnega sklada, ne hodijo na sestanke ... avto glancajo, vozijo na servise, komplicirajo z gumami in pred nakupom naredijo celo disertacijo, stanovanje pa kot da ni njihovo.
Takim ne pomaga niti priporočeni dopis niti šestmesečni rok.

Ampak verjetno je zakon vseeno na tvoji strani, razen če niste na katerem od sestankov, na katerem te najbrž ni bilo, niti nisi prebral zapisnika, sklenili, da obveščanje na oglasni deski zadostuje.
#9
@turistka
točno tako


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »