Opremljanje doma > Bela tehnika
Gospodinjski aparati - dostopnost in kvaliteta servisa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gospodinjski aparati - dostopnost in kvaliteta servisa
#1
Pozdravljeni,

Opremljamo novo stanovanje in hkrati kupujemo tudi gospodinjske aparate. Reklama prodajalcev je vsa "oh-in-sploh-najboljše-ever-je-to-kar-tule gledate" (Bora, Bosch, Liebherr, Miele, Electrolux, Neff - tu nekako se vrtimo, smo pa odprti za alternative), hudič se pa običajno pokaže, ko se tak "najboljši ever" izdelek slučajno pokvari, običajno ravno nam.

Zato me zanima, kateri proizvajalec ima za svoje izdelke DEJANSKO ODZIVEN servis - t.j. da serviser 1) dejansko pride in 2) tudi kaj POPRAVI. Ne pa, da jih bodisi nikjer ni, bodisi samo "jamrajo", da se ne splača popravljati. Zadnjih nekaj izkušenj je bilo namreč kar slabih (mogoče smo imeli res smolo). 

Omejitve, ki jih imamo so naslednje (da ne boste navalili z Ikeo itd., lahko pa tudi, če izpolnjuje pogoje): kupujemo indukcijski štedilnik z integrirano napo, iščemo no-frost podpultni zmrzovalnik, vgradni hladilnik z no-frost zmrzovalnim delom, pomivalni stroj brez posebnega predala za pribor (ker krade dragoceno višino) ter pečico z integrirano mikrovalnovno pečjo. Ni nam težko več plačati za robo poljubne znamke, želimo pa s tem hkrati tudi servis, ki ne bo obstajal samo na papirju za inšpektorje, dejansko ga pa ni.

Sem v Osrednje-slovenski regiji.

Hvala za informacije.

PS Seveda so dobrodošle tudi informacije o blagovnih znamkah, ki se jih je dobro izogniti, kjer zaradi raznih "utemeljenih" razlogov (aka "se ne splača") servisnega popravila dejansko nikoli ne doživiš. Hvala za vso pomoč.
#2
Glede smotrnosti popravil izven garancije je po mojem povsod "ekonomska totalka", ker serviserji, ce ze, menjajo samo celotne sklope (ki so dragi), ne pa dejansko popravljajo (ponavadi je problem kak rele, kondenzator ...)

Glede na slisano ima Miele zelo dober servis s stalisca odzivnosti, zal tudi drag. Za Gorenje se tudi da kaj urediti baje, za ostale niti ne vem.

Lp, G
#3
Pozdravljena! 

Sem bila v isti dilemi nekaj mesecev nazaj. 
V trgovinah je zaloga slaba, sploh nimaš kaj izbirati. Čakalne dobe za belo tehniko so nekaj mesecev, korona je naredila svoje. 
Potem pa še vsak vleče vodo na svoj mlin in poslušam v smislu: Ah, Gorenje ni več to, Electrolux/Candy/Whirpool bog ne daj, Bosch jemlješ samo serije 6 ali 8, ki so narejene v Nemčiji.... ipd ipd . 
No, mi do Miele in Neff nismo prišli, ker pač finance. 

Kar se tiče pomivalca, te popolnoma razumem: jaz vedno vzamem tretji predal za pribor ven in dokupim košaro za pribor. 


Tudi mene je groza, ker vsi govorijo, da so danes aparati delani za 5 let. Ja in potem imaš vse vgradno in je cel štos, če greš menjat. 
Torej, če je res vse delano za 5 let, kaj ima potem veze, ali dam 1000 € za hladilnik ali pa 400€?
Karikiram, za lažje razumevanje. 

Jaz sem skoraj diplomirala iz te bele tehnike. 
Vzela sem na koncu vse Bosch, razen hladilnik je Liebherr.
Bosch ima menda kolikor toliko poštimane servise pri nas. 

Srčno upam, da se še nekaj let ne bom ukvarjala s popravili, ipd.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
18.05.2021 ob 11:38:41
Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
Mi pravimo, da nekaj minut. Medtem ko je varčevanje primerno, kadar imamo za dosego ciljev dovolj časa, želimo določene doseči čim... Beri dalje »