Kar naredi dom > Vrt in okolica
Kroglični vs. elektromagnetni ventil pri zalivalni uri

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kroglični vs. elektromagnetni ventil pri zalivalni uri
#1
Na internetu ponujajo dve vrsti zalivalne ure, ena na kroglični, druga na elektromagnetni ventil. Ali morda kdo ve, v čem je razlika med tema dvema ventiloma, kakšne so prednosti in slabosti vsakega od njiju ozirom za kaj se uporablja eden, za kaj drug?
#2
En ima kroglični ventil, ki ga obrača motor, drug pa elektromagnetni ventil ki ga drži odprtega elektromagnet. Razlika je v tem, da elektromagnet porablja tok ves čas ko je odprt, motor pa samo ko obrača - torej, če imaš daljše čase zalivanja, se ti splača vzet tistega s krogličnim ventilom (ker bo baterija držala dlje).

P.S.: Tega ne vem iz prakse, načeloma pa naj bi bilo tako.
#3
Hvala za koristno pojasnilo.
#4
Je pa motor verjetno bolj požrešen kot pa elektromagnet.

https://www.ebay.com/itm/LCD-Display-Aut...2195d54a46

Sam uporabljam zgornjo uro za zalivanje že par let. Od začetka so baterije držale samo med sušo ko se je redno zalivalo. Kadar je bilo par dni dežja in ni bilo potrebe po zalivanju sem zaprl pipo, takrat se je baterija izpraznila, zato je bilo potrebno ob ponovnem zalivanju vstaviti nove baterije.
V novejših urah pa sedaj baterije držijo celo leto, ne glede na to če pipa zaprta ali odprta.

Pri starih urah se je slišalo ko se je ura odprla, kar mislim da je odprlo kroglični ventil, z pomočjo pritiska vode. Pri novejših urah se odpiranja ali zapiranja skoraj ne sliši, zato je po moje tukaj vgrajen elektromagnetni ventil.

Ker imam teh uro nameščenih enih 4-5 ki delujejo praktično od pomladi do jeseni, mi ura crkne zaradi mraza ali pa jo sonce zdela da poči plastika.

GRRRRR pa umetna inteligenca sedaj me je pa scat peljala. 

Nisem videl da je tema od maja, sem jo pa takrat zgrešil. No ja saj bo odgovor še kateremu pomagal.
#5
Odgovor na kakšno vprašanje je bistabilni elektromagnetni ventil, kot v npr. pisoarjih s senzorji na baterije. Poraba zanemarljiva.
#6
That kitchen looks awesome and I'm wondering how much does it cost to build it.

mobile mechanic of san diego
#7
The writer of topic is great.

élagage Saint-Hyacinthe
#8
I have learn a few here.

https://quebecemondage.ca


Skok na forum:
Zadnje novice

Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »