Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Veljavnost gradbenega dovoljenja iz leta 2008

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veljavnost gradbenega dovoljenja iz leta 2008
#1
Pozdravljeni. Gradbeno dovoljenje smo pridobili leta 2008. Na parceli smo izvedli zakolicbo in izkop za kar imamo vsa potrebna dokazila. Lansko leto smo podali zahtevo za spremembo gradbenega divoljenja-hiso smo zmanjsali iz 300m/2 na 175m/2. Vloga je bila zavrnjena, saj smo zamudili 10 letni rok veljavnosti gradbenega dovoljenja. Prav tako smo s strani UE dobili informacijo, da je gradbeno dovoljenje poteklo, ker nismo priceli z gradnjo. Ostalo nam ni nic drugega kot to, da podamo vlogo za novo gradbeno dovoljenje. Vso dokumentacino smo uredili, zdaj se je pa zataknilo pri izracunu komunalnega prispevka-ta je namrec vec kot enkrat visji od prvotnega, ki je ze bil poravnan. Ze placanega nam na obcini ne zelijo upostavati, saj je bil oce takrat upravičen do delnega placila, ker je sam financiral 300 m dolgo cesto do  parcele na katero so zdaj prikljuceni in jo upodabljajo 3 sosedje. Po prejetju odlocbe sem zelela podrobneje raziskati ali imamo kaksno podlago za pritozbo in med tem sem nasla informacijo, da se za zacetek gradnje uposteva izvedba zakolicenja parcele in izkop za hiso. Ali to drzi? Ali lahko na kak nacin preklicemo novo vlogi za gradbeno dovoljenje in gradimo po stari dokumentaciji? Najlepsa hvala za odgovore. Zelim vam lep dan?
#2
Pritožba je sicer možna, ampak se mi zdi, da ste s počasnim ukrepanjem že malo zamudili roke. Mogoče bi bila še vedno možna tožba zoper UE na upravnem sodišču, zato se mi zdi najbolje, da se posvetujete s pravnikom, ki dobro pozna upravni postopek in vse pravne vzvode, ki so na voljo.
#3
Po mojem skromnem vedenju se za začetek gradnje šteje karkoli si v zvezi s tem storil. Tako so tudi mene leta 2007 opozorili na UE, da lahko začnem graditi ko sem dobil GD, ampak ker se je en sosed ves čas pritoževal, sem dobil direkten nasvet, da naj raje počakam da bo GD pravnomočno (8 dni).

Skratka, izkop je začetek gradnje - so bili že primeri ko so ljudje "pripravljali" teren pred izdanim GD, pa so morali vrniti v prvotno stanje.
LP,
Samojed
#4
Torej bi lahko na novo vlozeno dokumentacijo preklicali in s tem "obdrzali" staro gradbeno dovoljenje ali to ni mogoce glede na to, da je postopek oridobivanja novega dovoljenj ze sprozen? Hvala za odgovore in nasvete. Lp
#5
Kot rečeno, poišči pomoč strokovnjaka za upravni postopek. Odločitve upravnih enot imajo svoje zakonitosti, kaj se da kaj se ne da, katere roke ste morda že zamudili ali pa tudi ne, kje so še ostale pravne možnosti ipd., takšne informacije vam bo lahko podal samo nekdo, ki bo pregledal kompletno dokumentacijo in se posvetil vašemu primeru. Na forumu boste dobili samo polovične in lahko da tudi napačne odgovore.


Skok na forum:
Zadnje novice