Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Veljavnost gradbenega dovoljenja iz leta 2014

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veljavnost gradbenega dovoljenja iz leta 2014
#1
Zdravo. 

Imam nekoliko nerodno situacijo in prosim za kakšen nasvet. Leta 2014 sem pridobil GD za rušitev starega objekta in gradnjo dveh manj zahtevnih objektov. Gre za rušitev stare hiše in gradnjo hiše in garaže. 

Hišo smo pričeli graditi leta 2015 in jo leta 2017 zaključili ter vpisali v ZK in pridobili številko. Gradnja garaže pa je zaradi financ morala počakati. 

Sedaj želim nadaljevati dela in zgraditi še garažno vendar ne vem kako je z dokumentacijo. Vem, da se je vmes spremenil zakon in je sedaj marsikaj drugače. Po katerem zakonu sedaj delamo? Je staro GD še veljavno? Rabim novo? Dela bi seveda izvajal v lastni režiji. 

Hvala za pomoč in lp.
#2
Če imaš garažo obdelano v DGD oz. po starem še v PGD, potem jo skladno z GD dokončaj. Če pa si si omislil kakšne spremembe pa moraš zaprositi za spremembo GD.
#3
Da, vse je vključeno v stari PGD in v izdano GD. Potem smo na varnem? Res mi ni, da bi moral skozi ves postopek še 1x. Sploh, ker imamo odmik od meje 1m.
#4
Težave boš lajhko imel, ko boš zaprosil za uporabno dovoljenje in bodo ugotovili neskladno gradnjo. Če pa nisi nič spreminjal, se nimaš česa bati.
#5
Hm... Potem bo potrebno delati po novem zakonu? PZI za garažo nimam. Predivdevam, da po novem potem to zna biti problem.

Leta 2017 za hišo nisem potreboval uporabnega dovoljenja.
#6
Lubi Jezus kak eni komplicirate.
Jaz bi na tvojem mestu gradil in je to to. Če maš papirje. Pa kdo zaboga bo šel to preverjat pa iskat, pa satelitske posnetke.... Pa to se nikomu ne da.
Grem stavit da še ni prišel inšpektor ali kdorkoli nekomu naključno v bajto gledat če je kaj legalno al ne.... To se zgodi v naši božji sloveniji samo če kdo prijavi (to pa Slovenci seveda radi delamo). Tako da, če ne boš teh težav omenjal tvojim sosedom in sovražnikom, bo vse ok.
TO SEVEDA NI STROKOVNO MNENJE, AMPAK SAMO MOJE RAZMIŠLJANJE.
#7
Kot si napisal... Sosedska nevoščljivost ne pozna meja. Imamo v vasi junaka, ki zelo rad prijavlja sosede za vse razne reči... Je pa tako spreten, da je vse anonimno...

Od tu potem moja bojazen, da bom imel nadzor in želim izvedeti kaj je sploh pravilno ker sem v neki "čudni situaciji". Nikjer pa nisem zasledil nič na to temo oz. da bi kdo imel podoben primer.
#8
Očitno nekaterim še vedno ni jasno, da po novem potrebuješ za vsak objekt tudi uporabno dovoljenje. Seveda, če boš v objektu samo živel, potem ga res ne rabiš. Če boš pa objekt prodajal, ali boš želel najeti kakšen hipotekarni kredit, pa boš naletel na težave.
Če si vse zgradil oz. gradiš skladno z gradbenim dovoljenjem, potem naj te nič ne skrbi, tudi nevoščljivi sosedje ne. Tudi če PZI načrta za garažo nimaš, ni kar se tiče uporabnega, noben problem. Edino kar šteje je to, kar je v gradbenem dovoljenju in pa seveda za pridobitev uporabnega dovoljenja moraš imeti tudi projekt izvedenih del, ki ga pa naročiš, ko imaš vse gotovo.
#9
če boš v objektu samo živel, potem ga res ne rabiš

Če res ni obvezen, zakaj potem za dodelitev hišne številke zahtevajo UD? Kar je svojevrsten catch 22, za UD potrebuješ geodetski elaborat, vpis itd., GURS pa ti pošlje poziv za dopolnitev z UD.

Ajde, hišo bom mogoče enkrat prodajal itd. ampak zakaj te vsi avtomatično peljejo v ta proces?
#10
OP hišno številko in vse priključke že ima.
Sicer pa o uporabem dovoljenju piše tukaj:
https://e-uprava.gov.si/podrocja/nepremi...jenje.html


Skok na forum:
Zadnje novice