Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Tuš dilema in iskanje nasveta

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tuš dilema in iskanje nasveta
#1
Prenavljam stanovanje, in preden zacnem pogovor z vodovodarjem imam zeljo in idejo, da v kopalnici naredim tuš v velikosti 140 x 80. Ideja so drsna vrata Kolpa San Virgo Uni TV2D/S. 140cm. Tuš bo montiran na krajši steni.

[Slika: virgo-uni-tv2d-s-907eef09980966cf11a2c3fa5efb827d.jpeg]


Malo gre na knap, glejte situacijo spodaj.

[Slika: aDoVDQq.jpg]

Od kvadra do kvadra je 142cm. Od ploscice do ploscice, kot je bilo prej pa je bilo 137cm. Kanalete ne bom imel. Grem z banjo.

Kar se tice banjice imam zacahnjeno 140x80 Re-Walk. Naj bi se jo dalo tudi prirezovati, ce je potreba.
[Slika: re-walk2_9.jpeg]

Druge opcije kadi so se Moonwalk
[Slika: moonwalk-f585fa0251d5e84fa336661fe31040d2.jpeg]

in pa Serra.
[Slika: serra-da16b4a2120df7814c95f4bf579bbc73.jpeg]
Morda kak nasvet kaj izbrati?


Glavno vprasanje: Ali se vam zdi realno in izvedljivo, da montiram tovrstno izbiro v ta prostor te sirine? Verjetno, ko bodo ploscice gor bo slo malce na knap. Vidite problem? Moramo se na kaj posebno paziti? Sicer mi bodo to delali profesionalci, ne jaz, ker sem neuk kar se tice tega Smile.

Hvala za odgovore.
lp, D.
#2
Moja izkušnja; namreč, imamo kadičko Canary 120x90, ter omenjeno kabino virgo, a kotno. Prostor ni bil problem. Me je pa monter kabine takoj vprašal za svetle mere kadičke po vgradnji. Izmeril sem 88,5x118,5 cm. Rekel je da je to zgornja meja za postavitev tuš kabine virgo, če bo malo pogoljufal.
Montiral jo je vrhunsko.

Problem je bil, da so mojstri vgradili kadičko preveč v steno, pa potem še ploščice, pa se zgubijo centimetri.

Ti imaš le virgo sprednjo steno. Vprašaj v kolpasan, koliko je minimalna širina. In pazi, da bo po celi višini.
#3
Hoj,
hvala za odgovor. Na Kolpa San sem nasel tehnicno dokumentacijo za tus vrata VIRGO Uni.
Evo tule: https://www.kolpasan.si/sl/file/3858

Za Virgo Uni 140 pise da je L1 med 1380 - 1400mm. Kar pomeni, da bi moral levi in desni profil mal bolj vgradit v steno. Morda celo kak centimeter odstemat steno, ali pa mogoce celo ne?
Sicer pa je sedanje lepilni omet za ploscice bil res na debelo, da je potem prislo s ploscicami v red na 1370mm.
lp, d.
#4
Levi in desni profil virgota se ne vgrajujeta v steno. Sistem se prosto postavi do stene-ploščic in pritrdi. Iz tehničnih podatkov ki si jih navedel torej poskrbi da bo razmik med stenama v predelu vgradnje vsaj 138cm. Bodi natančen tudi pri vgradnji kadičke.
Najbolje da pokličeš izvajalce, naj premerijo in ti potrdijo da lahko zagotovijo minimalno 138 cm.
#5
Sem poslal vprasanje se na Kolpa San s pojasnilom kako in kaj je situacija. Ce bo potrebno bomo pa se mal odstemal steno.
lp, d.
#6
Ob pogledu na drugo sliko, bi jaz vztrajal na širini tuš kadi 90cm in ne 80. Dolžine kadi je več kot dovolj, pa vendar le to ne odtehta pomanjkanje širine. Med tuširanjem se boste kar naprej s komolci zaletavali ob ozko steno pri 80cm široki tuš kabini.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#7
Tezka bo, ker tam od tistega vertikalnega odtoka naprej proti tusu bo na steni se bojler in pa WC skoljka z vgradnim kotlickom.
#8
Obstajajo tudi horizontalni bojlerji, ki niso v napoti ne wc školjki, ne tuš kabini.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#9
Hoj,
Gre vse mal na knap v tej moji kopalnici. Tudi mal bi bilo naguzvano se mi zdi, ce bi dal kad 90 sirine. Najvecji problem je, ker bi v tem primeru potem za WC skoljko ostalo samo se cca 60cm placa. Morda se motim. To je razdalja od vrat tusa pa do obzidanega tistega grdega vertikalnega odtoka, ob predpostavki, da dam kad sirine 90cm.
Zdaj horizontalna pozicija bojlerja mi ne bi pomagala. Visina stropa zgotovljene kopalnice bo cca. 245cm in bi se mi horizontalna pozicija bojlerja zajedala v prostor, kjer pridejo montiran vrata tusa.
Bojler mislim dat pa  Ariston Velis 50l, dimenzij 77x51x27.
[Slika: g61935_100.jpg?id=15331]
Edino, ce bi ga namontiral na strop, ampak ne vem, ce ga lahko namontiram tako. V glavnem hvala za razmisljanja pridejo prav, ker se bom moral pac pravilno in najboljse odlocit, se pa strinjam 140x90 tus bi bil bolj komot in to bi si tudi zelel.
lp, d.
#10
Jaz imam Kolpa San Virgo UNI TK (kotna). Ni nobenega problema skrajšati kabino za vgradnjo. Treba je samo odrezati spodnjo letvico (ki jo je v vsakem primeri treba skrajšati na mero) ter zgornjo vodilno cev za vrata. Na koncu bo samo par centimetrov ožja odprtina, ko bodo vrata odprta.
#11
Hvala za info!


Skok na forum:
Zadnje novice