Nepremičnine > Finančna plat
Prenova ali novogradnja?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prenova ali novogradnja?
#16
Beri u redu je. Hakuna your tatas. Sem probal najem, španovijo in novogradnjo. In kar se mene tiče... Nikoli več mansardar. Raje na gajbah. Stalno neko srečevanje, stalno :"sam še to, smo mislili, itd itd". Dan za dnem, nobene intime. Še babe ne moreš u **rac sterat tko k se zagre.
#17
Roto ne mores po sebi vse računat. Jaz sem dal 2k samo za soglasja ker pač cesta privat.  Kako boljso TC das notr, zena si zbere ta lepe ploščice in sam ne naredis kaj dosti. Okolica je 5 k samo v primeru da je zanemarjena, drugače pa hitr pride par kamionov zemlje, kaka ograja, kaka škarpa... Če mas ljudi ki ti to delajo za gajbo piva in čevape pol gre.
#18
Ne računam po sebi, ker če bi računal po sebi, bi prišlo 220k z opremo vred. ? Seveda so odstopanja, vsaka parcela ima svoje posebnosti, se strinjam... samo hocem reči, da se da tudi ceneje, seveda pa tudi veliko drazje kot 400k...ampak če bi moral izbirati, bi v 100 primerih 100x izbral novogradnjo kot pa zivljenje v mansardi v isti hiši kot starši. Samo moje mnenje.
#19
Razlika med 100k za orng zrihtano mansarso(za 100k je res orng orng zrihtana) in 220k za "normalno" hisko je za marsikoga nedosegljiva. Še tistih 100k je za veliko večino orng nedosegljivo/problematično. Se kar prerado pozabi na to na tem forumu...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#20
Moj point je bil da ne pade v past, hisa je 150.000 montažna. Pa se 50k za kos parcele pa smo! Ker nismo Wink Da se veliko ceneje ce mas cas znanje in ogromno živcev.
#21
Se strinjam z obema, da se vse, je pa tu mnogo faktorjev kako, kaj in koliko. Smo pa prišli do nekega zaključka, kaj pa OP-ju bolj ustreza, bo pa sam presodil. Lep večer še naprej. Smile
#22
Jaz bi prenavljala mansardo izkljucno v primeru, da se notarsko zapise lastnina na moza in nato bi vsa dela z racunom shranjevala, nic na crno.
Vse ostalo je slaba slaba slaba investicija in je bolje razmisliti o lastni nepremicnini, ne glede na stroske.
#23
Raje majhno in čisto na svojem. Računajta, da bosta v mansardo morala vložiti najmanj 50 jurjev, da bo kolikor toliko bivalna. Ne vemo, kje sta doma in kakšne so kaj cene, ampak v Sloveniji so kraji, kjer za 50 jurjev že kupiš bivalno nepremičnino in si sam svoj gospod.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
18.05.2021 ob 11:38:41
Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
Mi pravimo, da nekaj minut. Medtem ko je varčevanje primerno, kadar imamo za dosego ciljev dovolj časa, želimo določene doseči čim... Beri dalje »