Splošno > Sam svoj mojster
Rušilno kladivo - bencinsko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rušilno kladivo - bencinsko
#16
@firefly imam čas, se nikamor ne mudi Smile Drugače osebni avto NE pride do tja.

@kadotr dobim zadetke, ma bolj take... https://www.mall.cz/i/16869891/2000/2000 - s takim si stolkel skalo? Mislim, če rečeš, ti verjamem Big Grin Sicer, kot sem napisala, se NE gre za fotografirano skalo, ampak za podoben teren bistveno večje površine. Kar je na sliki, smo stolkli na roko (piše v mojem prejšnjem prispevku). Se strinjam, jaz tudi ne poznam "se ne da". Sem dovolj trmasta, da če drugače ne gre, stolčem magari na roko Smile 

@kapsl bom vprašala kakšnega majstra še za to varianto. Čeprav, če mi je bagerist rekel, da ne bi tolkel ob hiši (NE ob tej hiši, ves čas se pogovarjamo o eni drugi)

Spodaj sicer slika o dejanski hiši, vendar je slaba in se teren itak ne vidi pod snegom. Tudi široka razpoka cca 2 metra levo od vrat se ne vidi (posledica potresa leta nazaj), zaradi česar ni priporočeno preveč tresti bajto, da se ne poruši. Se pa vidi, kako blizu hiše he hrib (kar imamo namen poravnati) - se konča približno 0,5 m od hiše.
[Slika: kJ5zm-j_XTIeDYStaAZJmHxe9psWtGcdRI1SqB_T...authuser=0]
[Slika: atAFr9UXjpVQ7-cK-8RFA5cglZYDjqjdYQeEqQMl...authuser=0]
#17
Zdravo,
Ker je kladivo premalo, preberi navodilo...


Priporčam pnevmskarko štemarco (takšno, ki je s cevjo proklopljena na kompresor) Je pa zadeva trifazna, lahka v rokah strupena za kamen.

l.p. Matic
#18
Kaj je razlika med motornim in pnevmatskim kladivom? Mislim, razen načina pogona? Big Grin Pnevmatski tolče drugače, bolj učinkovito oz. bolj primerno za tak teren?
#19
Pnevmatsko kladivo, bi bilo sigurno učinkovitejše, vendar tudi zelo nerodno. Če je dostop z kakšnim bagerjem skoraj nemogoč, bo dostava pnevmatskega agregata tudi težka, saj je zadeva kar konkretno težka. Pa tudi drag je za nakup, izposoja verjetno ne pride v poštev, če se bo delalo samo takrat ko je volja in čas.

Verjetno bo nakup kakšnega motornega, priznanega proizvajalca, ki ima svoj servis, kar prava odločitev. Kakšnega nizkocenovnega kitajca si jaz nebi upal kupiti, če ne znam nič sam popraviti, ker servisi tega so bolj na papirju, toliko da je zakonu zadovoljeno.
#20
Imas tudi aku zadeve... sam je ulala šoldow...

https://www.grlica.si/akumulatorsko-rusi...h2528h-601
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#21
Fantje, hvala vsem za odgovore... se bližamo rešitvi, hehe.
@firefly jaz akumulatorskega ne bi kupavala, ker je elektrika, kjer bi lahko polnila baterijo če se izprazni, na voljo najbližje v dolini, 25 min vožnje od hiše. Zato sem razmišljala o bencinski. Enkrat (čez dosti let), ko bo urejena samooskrba elektrike (sončni paneli), bo tudi taka varianta bolj smiselna, ampak v tem trenutku ni najbolj praktično.

@Sebek odličen "povzetek", dobro vidiš situacijo.Ravno v tem je poanta, da to bi delali poleg službe v prostem času (ko je čas in volja - bolj časa primanjkuje, kot volje), tako da je bolj primerno, če imam orodje pri roki, ko si lahko stisnem(o) par ur tolčenja kamna med drugimi nujnimi opravili. Sicer kladiva, ki sem jih poslala linke, niso vsa kitajska, je tudi nemška vmes (ne glede, da itak VSE se dela na Kitajskem... ma pustimo stat), Makiti recimo jaz še kar zaupam. Res je pa, da kladiva še nismo kupili od njih, ampak verižno žago njihovo sem izjemno zadovoljna. Ampak tak stroj stane okrog 2.000 (še vedno manj, kot na linku od @firefly Smile)) No, mogoče na koncu bomo šli v to, in pač hribček ostane še par let tam, kjer je.

Kot zanimivost, sem govorila z našim gradbenikom, ki je že videl teren v živo. Pravi, da to živo skalo ne bom stolkla z motornim kladivom, še bager bi se namatral. Pravim, ma ne me hecat, če smo ta drugo skalo pri vikendu stolkli na roko... je rekel, to je DRUGO. Na roko bi šlo, samo traja Big Grin Kdo to razume?
#22
ko udariš s 30kg macolo na polno, je čist drugače kot ko udari "ročna mašinca". In ja, še tavelik bager se včasih hudo matra da kaj naredi... sosedu je pikiral 1 teden. samo za hišo, ne 1000m2...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice