Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
ytong - letna kuhinja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ytong - letna kuhinja
#1
Pozdravljeni,

V planu imamo izdelati 3m dolgo in cca 90cm široko in visoko letno kuhinjo - plan je z ytongom. Sedaj sem gledal, da obstajajo različne te plošče (zidaki), pa me zanima ker z njim nimam izkušenj, ali je za takšno varianto dovolj če se kupi izolativne plošče (katera mislim da je max širine 15cm) ali zidni blok (20cm širine) - ostale karakteristike so iste. Hkrati me zanima ali je v tem primeru za povezovanje zidakov med sebj na vrhu potrebno dati nosilno ali nenosilno preklado (ena je +100e, druga 20e).

Na zaključku konstrukcije bo kompakt plošča, na kateri bo potopno pomivalno korito in majhna indukcija - skupne teža tako nebo nekaj velika, notranji del bo služil za par polic kjer je mišljena posoda ipd.

Je potrebno ytong v tem primeru med seboj še kako armirati? Gledal sem nek video kjer na koncu namestijo armirane palice z zunanje strani in jih samo obdela/omeče z malto.

Hvala za nasvete
#2
Pozdravljen Mare,

pripneš prosim ta video.

Hvala!
#3
Jest jo sedaj pri tašči/tastu delam na terasi. L 2x2,5 m.

   

Gor bom sedaj dal še 7 cm AB ploščo in nato 2 cm granit. Končna višina bo 90 cm. Vsa obstoječa ograja gre stran in jo bom oblekel v 3 cm XPS na podkonstrukciji. Čez ograjo in kuhinjo pride nato fasadni zaključni sloj.
#4
Jaz sem dal knauf cd profile, na njih pa ytong 10 cm (za pult. Malo si moraš premerit kje ti kaj pride. Potem pa vse skupaj lepo z armirno mrežico, pa ploščice. Vse drži bp, sploh ker je to vse skupaj zlepljeno in povezano.
Zaenkrat vse drži bp.


Skok na forum:
Zadnje novice