Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Hiša Marles

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hiša Marles
#1
Pozdravljeni,

trenutno se spogledujeva z montažno hišo proizvajalca Marles, pa me zanima, če je kdo tukaj, ki je v zadnjem času postavil njihovo hišo?

So bile kakšne posebnosti? So bili kakšni nepričakovani stroški, na katere niste bili prej opozorjeni? Kako je z nadzorniki oz nadzorom?


Kako ste na splošno zadovoljni? Vsaka informacija bo dobrodošla Smile

Bi pa vzela hišo na ključ.

lp
#2
Sicer nisem vzel pri Markešu ampak pri velikem L, nadzornika moreš meti tudi ti, po zakonu, posebnosti so zmeraj, še posebej kar se tiče dodatnih del, ki se pojavijo zaradi tega ali onega vzroka. Ti moreš vseeno poskrbeti za tem ploščo plus vse priključke
#3
disc ,
malce za dodatek k odgovoru predhodnika, preglej temo, ki jo je zapisal forumaš glede dogovorov/opozoril na konkurenta " veliki L ".
Več kot boš vprašal in se dogovoril na sestanku , več bo definiranega = manj nepričakovanih stroškov.
Njihov popis del in količin ( zajeto v PZI-jih) je samo kar se hiše tiče. Okolica, dovoz, prostor za avtodvigalo, KCM, priklopi na infrastrukturo, škarpa/oporni zid, ....to ni stroškovno zajeto.
Imaš pa to zapisano v pogodbi kaj moraš ti storiti pred začetkom montaže hiše.
Lep pozdrav
#4
Hvala za odgovora 8)
#5
Zdravo,

tudi mi smo v fazi pred začetkom gradnje. Trenutno imava parcelo in se, kot večina, odločava med montažno in zidano hišo. Zanima me, če so vam pri Marlesu (ali drugih) lahko podali oceno kdaj bi pričeli z deli oz. kdaj bi bila hiša vseljiva?

Lep pozdrav,

Grega
#6
Gregor88,
začetek montaže imeta dogovorjeno z pogodbo.
Vselkjena je v 6 mesecih od dneva pričetka montaže. V večini primerov je pri vseh montažnikih tako.
Lep pozdrav
#7
@som16

Hvala. Sem slišal da je bilo tako, da pa imajo vsi ponudniki montažnih hiš zdaj ogromno dela in da se čaka tudi do 18 mesecev. No, tako je rekel kolega za štajersko/koroško oz. za ponudnika iz tistih koncev.

Kakorkoli, zdaj bova počasi pričela z dogovori za sestanke pa bova videla kako bo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
18.05.2021 ob 11:38:41
Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
Mi pravimo, da nekaj minut. Medtem ko je varčevanje primerno, kadar imamo za dosego ciljev dovolj časa, želimo določene doseči čim... Beri dalje »