Splošno > Sam svoj mojster
Beljenje stare sobe

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beljenje stare sobe
#1
Pozdravljeni!

V kratkem z ženo nameravava preurediti prostor v kuhinjo. Na stenah je stara modra barva. Prebelil bi v belo. Barva se ne lušči, kakšen del stene bi bilo potrebno 'poflikati' z kitom.

Zanima me vrstni red oz. napotki kaj storiti da bo dobro narejeno (sem sicer keramičar tako da mi taka dela niso tuja, le na pravila slikopleskarstva se ne spoznam). Prosil bi da zapišete v vrstnem redu, ter napišete katere materiale uporabiti. Imam tudi žirafo, katero granulacijo brusa predlagate (če je brušenje sploh potrebno)? S ćim brusiti kote? S papirjem in na roko, ali obstaja kaj? Kaj imate mojstri?
#2
k mam čas evo moj nasvet:

1. s špohtlnom po celi sobi, če je slučajno kje barva katera ne drži dobro. (ne izgubljaj preveč časa 10 min, če se pa začne luščiti je lahko nekaj ur)
2. pokitaj poškodbe oz luknje (velike luknje lahko zapolniš tudi z lepilom za keramiko, pazi da ne narediš "buhteljna" oz. da pokitaš vsaj 1mm globlje od stene za tem vzami jubolin in pokitaj te napake še z jubolinom (zakaj 2x ali 3x če je potrebno? zato ker jubolin kit ni primeren za večje luknje - max 2-3mm)
3. z žirafo čez granulacija 60 ali 80 (če je potrebno brusiti se moraš sam odločiti) Če je veliko kapelj od prejšnje barve raje brusi, če ni potem preskoči. Po popravkih jubolina z granulacijo 100 ali 120.
4. cel prostor premaži z akril emulzijo
5. vzemi barvo in prebeli (po želji jupol, belol, bekament, spektra)
6. vzemi reflektor in poišči mini napake in jih pokitaj z jubolinom (mini napake jaz zamažem s prstom, večje napake pa potem pobrusim z granulacijo 100 ali 120
7. ponovno prebeli

P.S. brušenje vogalov: jaz prepognem papir od žirafe na pol (dobr je k je trši), palec na eno stran, roko vmes in je zakon za brušenje vogalov.


Skok na forum:
Zadnje novice