Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Razdelitev hiše na več enot

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razdelitev hiše na več enot
#1
Pozdravljeni,
Zanima me postopek pri razdelitvi hiše na več enot. Hiša je tro-etažna, enodružinska, namen pa je izdelati 4 enote, pri tem pa ohraniti skupne števce, prav tako ni potrebe po etažiranju, lastnik ostanem sam.

Trenutno se stopnišče nahaja v hiši, bi pa ga preselil na zunanji del - prizidek, na mestu obstoječega stopnišča pa bi nastale sobe. Kako to urejati? Za prizidek zunanjega stopnišča mi je jasno, da potrebujem lokacijsko informacijo in določena dovoljenja, komunalnega prispevka najbrž ni treba doplačevati, ali pač? Kako je z nadomestitvijo notranjega stopnišča z dvema betonskima ploščama, so za to potrebna kakšna dovoljenja, in če ja kakšni so okvirni pričakovani stroški, torej od cene plošč pa do dovoljenj?

Nekako se ne znajdem na kaj naj ciljam finančno, izračunati stroške zaključnih del znam ponavadi na 20% natančno, cena odstranitve stopnišča in izdelava zunanjega pa se mi niti ne sanja - trenutno se mi ideje vrtijo od betonske izvedbe, inox ali pa kakšne montažne.
#2
Glede papirjev seveda potrebuješ gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in dozidavo. Tudi plačilo komunalnega prispevka za stopnišče.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »