Kar naredi dom > Tempo življenja
kako si pomagati ob stresnih situacijah?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kako si pomagati ob stresnih situacijah?
#1
Ob nakupu ali prenovi nepremičnine se srečujemo s stresom. Zato je priporočljivo, da si pomagamo z čaji ali pa hrano, ki nas podpira. Pogosto v takih situacijah slabo spimo, kar lahko privede do psihične in fizične izčrpanosti. 
V takih situacijah zelo pomaga konopljin čaj, ki ga lahko pijemo pred spanjem. Pomiri in spravi v ravnovesje. Preizkušeno. Mojca
#2
Nekaterim bolj pomaga cviček ali pir z vejico, nekaterim sprehod v naravi, nekaterim pogovor, najbolje enosmerni, da te nekdo posluša, nekaterim glasba ali kaka druga umetnost, nekaterim skok med rjuhe, sto ljudi, sto različnih zgodb... lažja hrana ja, težja in prenažiranje kontra udari...

Stres je danes vsepovsod prisoten, včasih smo ga manj porajtali, še imena zanj nismo imeli...

Ni odveč kak pregled ščitnice...
#3
En kolega si pa rad pomaga s špinjeli iz konoplje. Nisem ga še videl v stresu, očitno pomaga Wink
#4
Jaz raje skadim kakega, zraven pa spijem sadni caj Smile konopljin caj mi je ogabnega okusa. Sicer pa ni point v okusu tistemu, ki si pripravi caj iz konoplje.
#5
Pol se pa ob kakem postu čudim...
#6
Konopljin čaj je kar vredu zadeva. Sicer se z okusom ne more primerjati ravno s kakšnim sadnim ali planinskim, ampak malce limone in pa žlička medu ga naredita precej boljšega. Drugače pa sprehod v naravi ali pa kakšno ustvarjanje (ročna dela, slikanje,...). Kdaj pa kdaj me tudi popravljanje raznoraznih stvari pomirja, a če se zadeva preveč zakomplicira, potem postane situacija še bolj stresna kot je bila na začetku.
#7
Ogromno je čajev, ki pomirjajo. Če ti konopljin čaj ni všeč, lahko probaš meto in kamilico, sicer imaš pa v trgovinah na voljo tudi čajne mešanice za spanje in podobno.
Verjetno bo pa boljši efekt če narediš še kaj drugega kot samo spiješ čaj.
#8
Meni včasih pomaga dolenjski trtin čaj...
#9
Strinjam se, da je pomembno, da skrbimo za svoje zdravje in dobro počutje v takih časih. Konopljin čaj je ena od možnosti, ki lahko pomaga pri sprostitvi in spanju. Vendar pa je treba biti previden pri njegovi uporabi, saj lahko vsebuje tudi THC, ki je psihoaktivna snov in ima lahko neželene učinke. Poleg tega je v nekaterih državah prepovedan ali omejen. Zato je dobro, da se pred uporabo konopljin čaj posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom in preverite zakonodajo v vaši državi. Poleg čaja obstajajo tudi druge naravne metode, ki lahko pomagajo pri obvladovanju stresa, kot so meditacija, joga, dihalne vaje, aromaterapija, glasba, branje, sprehodi v naravi in druženje s prijatelji. Vsak najde tisto, kar mu najbolj ustreza in mu prinaša veselje. Želim vam veliko sreče pri vašem projektu in upam, da boste našli svoj način, kako si olajšati stres


Skok na forum:
Zadnje novice

Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
iQwood v Berlinu prejel zlato nagrado German Innovation Award
16.05.2024 ob 10:12:44
iQwood v Berlinu prejel zlato nagrado German Innovation Award
Najvišjo zlato nagrado je prejelo 15 izmed 520 prijavljenih inovacij iz 23 držav Maribor, Mengeš, 15. maj 2024 –... Beri dalje »
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
07.05.2024 ob 11:28:26
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
Eleganca in funkcionalnost na vaši strehi! V današnjem času, ko mnogi izmed nas velik del dneva preživimo v notranjih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »