Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
KUHINJA - Pult, po meri, cene ipd. Prosim za pomoc.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KUHINJA - Pult, po meri, cene ipd. Prosim za pomoc.
#1
Torej kuhinja bo v L obliki pult - prva stena 2,70 m ter 2,20 m druga stena (posebej izmerjeno) otok ki bi se drzal stene dolžine 180 in sirok cca 80 cm. Bi bilo to sploh ok za otok? Prostor med otokom in do pulta bi potem bilo vmes 90 cm za hodit. Bo dovolj? 
Na otoku ne bi bilo nic, razen predali. Hladilnik vgradni ob steni. Koliko bi prisla pribl. Cena taksne kuhinje brez aparatov? Imeli bi najverjetneje imitacijo betona ter kaksen videz lesa fronte. 
Katerega mizarja priporocate Koroska/Savinjska...? 
Priporocate kaksen material za fronte ? Da se ne poznajo gor oditisi in je lahko za pocistit. Kaj ponavadi sploh je material, ki je kot les v vecini salonov ko prodajajo? 
Prav tako se se odlocam za pult, je iverka in ultrapas vredu? Ter vgradno korito ki je na isti ravnini kot pult je to velik strosek? 
Kaksen pult menite da je na sliki prilozeni spodaj? Je to ultrapas ? Nekaj taksnega bi imeli. 
Torej koliko ste dali za svoje kuhinje? Cenovno in kaksne izkusnje z materiali. Predvsem elementi zelim, da se bi brisali z lahkoto in da se ne bi poznalo, kot npr. Z lahkoto pobrisem hrastovo komodo iz jyska naprimer. Zanima me tudi za pultom namesto ploscic bi bila vredu kaksna lesena fronta?
Ce imate kakrsnekoli predloge se vam najlepse zahvaljujem. 


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Na sliki se slabo vidi, kakšen pult je... Lahko, da je lepljenec ali pa tudi ultrapas. Splača se malo špilat z kakšnim brezplačnim programom, da se dobi občutek kako bo zadeva izgledala. Potem pa obisk salona. Večina jih nudi brezplačen izris in tudi okvirno ceno bodo navedli. Fajn je sabo nest mere prostora in pa skicirano situacijo odtokov in elektrike. Razen seveda, če boste tudi to na novo razpeljali. 

Mogoče za začetek, kar program od Ikeje. Čisto OK, da se dobi občutek, kaj se da iztisnit iz prostora. Mislim, da celo neko ceno izračuna...
#3
90 cm med pultom in otokom je premalo. Toliko poglej da se ti predali iz obeh strani ne zaletavajo pa da je se malo prostora. Imam 110 pa je kar ok. Npr konzlagas iz pomivalca je lahko odprt in je se prostor za nasprotni predal. 110 cm imam.
#4
Sva ravno v pripravi ponudbe za kuhinjo, moja je bila preprična do zdaj visoki sijaj, sv apa pri mizarju gledala neki material ki je mat vendar gladek ne blešči lepše za čistit.
Imava izris od DAN KUCHEN, žal načrt plačaš 200€, če potem naročiš ti ga obračunajo.
Ampak pri njih ni prilagajanja, zato tam kjer se jim z merami ne izide dajo blende oz. naredijo neke brezvezne poličke- moja pravi-lovilci prahu.
Na sliki je primer ko bi lahko elemente pomaknili do stropa ne pa da pustijo 10 cm za nabiranje prahu
#5
Tistih 10 cm je z razlogom. Strop ni vedno v vaservago ali popolnoma raven...od zidarjev s kelo, fanglom in pirom pričakovati milimetrsko točnost je utopija, tudi knaufarje rado nese. Da se pa montirat blendo, kako razsvetljavo, zvočnike ali kako drugo šaro... Pri obrtniški izdelavi so odstopanja običajno manjša, česar pri velikoserijski izdelavi ni za pričakovati. Če ne gre drugače, se vratca povišajo čez element, skoraj do stropa, da pokrijejo blendo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »