Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
KNAUF PRED ESTRIHI

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KNAUF PRED ESTRIHI
#1
Pozdravljeni !

Zanima me sledeče. in sicer ali se lahko lepi knauf na stene preden se nardijo estrihi ?? Če se lahko kako jih zaščititi . Ali bi spodnji del plošč iziliral z ibitolom ali je dovolj kakšna folija. 

Hvala za odgovore

LP
#2
Ko delaš estrihe pride ob steni pena, ki loči estrih od stene.
#3
Seveda se. Nič ni boljšega za knauf kot da ga dobro namočiš pred uporabo. Eni celo pravijo, da je fajn, da se plošče malo namoči pred vijačenjem.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#4
Fery ne seri Smile Saj bo še kdo to res počel, sploh če npr. na poševninah ne zna poravnati profilov, pa da mu plate ne strižejo, jih malo namočiš, pa se lepo upognejo.
Drugače pa je zadeva sledeča.
Največkrat se knauf stene naredijo do konca (dvojna laga), ne bo jih kaj hudiča skrivilo, tako ali tako pa na spodnjem delu pride robni trak in dejansko do močenja plat ne pride.
Druga izvedba pa je, da se odreže pasove cca. 30 cm in se jih začasno privijači samo zgoraj, po izdelanem estrihu pa se te kose odvijači in zavrže in potem se plošče vstavi v režo med estrihom in profili.
#5
Pri nas se je knauf delal pred estrihi. Ni bilo nobenega problema. Robni trak, če je lepo položen prepreči namakanje.
#6
Kaj pa če v višini estrihov privijačiš OSB, zaliješ estrihe, potem pa nadaljuješ s knaufom?
#7
Ne vem. Bi mogu kakšfen knaufar povedat, če je vredu ideja. Meni se zdi, da se ne splača komplicirat. Edini problem, ki ga vidim v primeru knaufa pred estrihi je, da je lahko problem z prebijanjem hidroizolacije. Pa smo se tudi tega pri nas izognili.
#8
Pri nas smo naredili komplet gips pred estrihi. Eno nadstropje je bilo že bandažirano, drugo samo položeno, nič bandažirano.
Sedaj se je vse že dobro presušilo pa ni nikjer videt problemov. Smo pa mal pazli pri polaganju robnega traku, tak da estrih ni nikjer v stiku z gipsom, ter pa dost zračenja po ulitem estrihu.
#9
Kam pa se potem privijači UW profil? V estrih?
#10
Zakaj pa da ne?
Btw, lahko ga tudi lepiš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#11
To smo mi nardil ja. Pa zdi se mi, da tudi če ga nebi sral z lepljenjem, da bi bilo na koncu isto. Ko enkrat zaliješ z estrihi, v resnici nima stena kam it. So pa bile debate... Takšne in drugačne. Ko se je mojstru pokvarila mašina za estrihe, smo bili pa hitro vsi enotni, da en mesec ne bomo gledal v luft in bomo pač naredili stene prej. Je bilo pa par zanimivih dilem. Recimo... kaj se zgodi z steno iz knaufa, po parih letih, ko se poden posede. Pa recimo kaj je boljše za dušenje zvoka.
#12
Saj razumem da lahko U profile pritrdiš v estrih, ampak potem med prostori estriha nimaš dilatiranega, posledično je prenos udarnega zvoka med prostori večji. U profil se lahko seveda tudi lepi na hidroizolacijo, tako ali tako se stena spodaj kaj dosti ne bo premaknila. Nekateri pa izvrtano luknjo za upat zapolnijo s Siko BlackSeal, je pa lepljenje enostavnejše.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »