Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
temperaturo v prostorih krmilim z sobnim termostatom T15Rf ki vklaplja in izklaplja obtočno črpalko in mešalni ventil glede na zgornjo nastavljeno temperaturo, ko se voda v zalogovniku ohladi obtočna črpalka še vedno deluje. Zanima me če je smiselno montirat neki termostat ki bi izklopil črpalko nekje pri 30°C in kako.Zanima me zaradi porabe električne energije.V prehodnem obdobju zakurimo samo zvečer ali pa niti ne, čez dan pa se zalogovnik ohladi in ni smiselno da črpalka dela.
Lp
Jaka
Objave: 15428
Teme: 48
Ocena:
33
Pumpo ugasneš takrat, ko ti voda ne koristi več za ogrevanje. Pri 30 stopinjah bi ti morala še.
Poraba je zanemarljiva. Bolj je zoprn hrup. Če ga slišite.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: logo2.png]](http://shrani.si/f/39/12/1kbCgCq6/logo2.png)
Verjeli ali ne, 400 ni dovolj!!!!
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Peč je v kleti, tako da nas ne moti. Je normalno da se obtočna črpalka ne izklaplja. Izklopim jo ročno šele po kurilni sezoni?
Objave: 8
Teme: 0
Ocena:
3
Črpalko zvežeš preko termostata, ki meri temp. v zalogovniku.
Objave: 1085
Teme: 3
Ocena:
8
Kupiš obični cevni termostat, ga namontiraš na zgornjo cev zalogovnika, ter fazo od črpalke spelješ skozi termostat. Termostat nastaviš na željeno temperaturo pod katero ne želiš ohlajati zalogovnika.
Objave: 11762
Teme: 192
Ocena:
14
14.1.2021 ob 22:22
(*Zadnja sprememba objave: 14.1.2021 ob 22:22 uporabnik Hanzi.)
Kako zvezati sobni termostat in termostat na zalogovniku?
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 1085
Teme: 3
Ocena:
8
Če si mislil na moj predlog, potem sem že napisal.
Vse ostane tako kot ima sedaj, edino odklopi fazni vodnik ( izklopljena varovalka!!!) na črpalki, ga podaljša do cevnega termostata, ter ga iz cevnega termostata pelje nazaj na črpalko.
Črpalka se bo izklopila, ko bo padla temperatura v zalogovniku, kljub temu da v hiši še ni dovolj toplo.
Če ima v zalogovniku montiran tudi pravi termostat, ki omogoča enako funkcijo kot cevni, se lahko posluži tudi tega.