Gradnja in obnova > Energijski viri
Mitsubishi Ecodan - čudno delovanje ventilatorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitsubishi Ecodan - čudno delovanje ventilatorja
#31
Hec je v tem, da vse te naprave zmorejo 24kw samo pri + 7°C, pri - 2°C je realne moči že skoraj polovico manj, izkoristek pa dobesedno v dreku.
Kadar potrebujemo večjo moč in ne želimo poseči po večji moči temu namenjenih TČ, je vedno neprimerljivo boljša rešitev dve 12kw v kaskado.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#32
Pa razlika v ceni med neko 14 ali pa to  20kW pa verjetno ni 100€...za enako moč pri minusu - v tem segmentu TČ. Sosedu so tudi Zubadan zmontirali, pa ga ne rabi, krivuljo so mu pa nastavili kot bi imel neizoliran objekt, že takšne osnove veliko povedo komu se kaj sanja kaj montira...ampak ja, tudi on je zadovoljen z mojstri.
#33
Saj nisem rekel,da sem.Bom kak teden počakal,da vidim kaj bo pokazalo ogrevanje po krivulji.
#34
Čisto drugo vrednost boš ven dobil. Podobno kot bi vozil avto stalno na 6000rpm ali pa na 2-3000.
#35
Citat:Ne bi glih rekel,da se nič ne spoznam na te zadeve,mi kar gre.Saj sem mojstrom rekel,da se mi zdi da taka moč črpalke ni potrebna ampak oni že vejo.Bodo že porihtali tako ali drugače.

Stanovanjski del je okoli 120 m2.
Govorim v tretji osebi, se pravi o tvojem monterju, ne o tebi.
#36
Xavi,malo sem se narobe izrazil.Saj vem o kom si govoril.Bodo morali ti mojstri to malo pregledati če bo COP prenizek.Ampak zgleda,da je sedaj po krivulji boljše.


Skok na forum:
Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »